10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

iPad din 2002

Când iPad-ul a fost lansat, în aprilie 2010, produsul a înregistrat un succes rapid şi uriaş, ajutând compania Apple să creeze o piaţă puternică într-un domeniu în care alţii eşuaseră. Tableta era „rezumatul“ a tot ceea ce îşi dorea Steve Jobs: un dispozitiv elegant şi simplu, cu un software care să poată fi uşor de înţeles şi de folosit încă din primele secunde de utilizare. Potrivit unui articol publicat de Daily Mail, în ciuda faptului că se anunţase că lucrul propriu-zis pentru conceptul iPad începuse cu cel puţin doi ani înainte de lansare,  se pare că, de fapt, un prototip al tabletei „zăcea“ prin sediul companiei Apple încă din 2002.

iPad, înainte de iPhone

Povestea detaliată a procesului de creare a faimoasei tablete iPad este prezentată pe site-ul iOnApple. De aici puteţi afla că în anul 2010, la o conferinţă pe tema inovaţiilor în domeniul tehnologiei digitale, regretatul şef de la Apple, Steve Jobs, i-a mărturisit jurnalistului Walt Mossberg, de la The Wall Street Journal, că iPad-ul a existat dinainte de iPhone (lansat în 2010). „O să îţi spun un secret. Totul a început cu tableta. Aveam în cap ideea unui display de sticlă, un display special pe care poţi scrie cu degetele, fără tastaturi şi alte minuni. Am vorbit cu oamenii despre asta, iar şase luni mai târziu au creat ecranul. Am dat dispozitivul mai departe, la cei de la departamentul responsabil cu interfeţele, care au reuşit să pună în practică partea de utilizare tactilă. Apoi mi-a venit ideea că putem face un telefon care să funcţioneze pe principiul acesta. Aşa că am lăsat tableta de-o parte şi ne-am concentrat pe iPhone“, a povestit atunci Steve Jobs.
Materialele foto şi video de care au făcut rost cei de la iOnApple arată că iPad-ul a început să prindă formă în 2002, cu mult mai devreme decât se ştiuse până atunci. Potrivit imaginilor făcute publice, principalele diferenţe dintre prototipul de tabletă şi iPad-ul modern sunt date de grosimea dispozitivului şi a ramei acestuia, precum şi de prezenţa butonului multifuncţional, care nu exista în iPad-ul din 2002.
Imaginile au fost prezentate în decembrie 2011, în cadrul unui proces care încă se desfăşoară între companiile Samsung şi Apple, cel care le-a arătat fiind designerul de la Apple, Jonathan Ive. Acesta este o legendă vie pentru pasionaţii de tehnologii şi pentru admiratorii produselor Apple, el fiind „responsabil“ pentru felul în care arată cele mai populare produse ale companiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS