22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateONU propune taxarea super-bogaţilor pentru a ajuta ţările sărace

ONU propune taxarea super-bogaţilor pentru a ajuta ţările sărace

Conferinţa Naţiunilor Unite pentru comerţ şi dezvoltare (UNCTAD) propune impozitarea miliardarilor lumii pentru a face rost astfel de zeci de miliarde de dolari care pot fi folosiţi în favoarea ţărilor în curs de dezvoltare, în cel mai recent raport al său anual cu privire la situaţia economică şi socială, informează Agerpres citând AFP.

Această „taxă pe miliardari”, care ar veni sub forma unui impozit anual, face parte dintr-o serie de măsuri preconizate de agenţia ONU, care mai cuprind o taxă asupra tranzacţiilor financiare sau asupra emisiilor de dioxid de carbon (CO2), ce ar putea aduce, potrivit agenţiei, o sumă totală de peste 400 de miliarde de dolari.
Autorii raportului estimează că, în 2012, în lume există 1226 de pesoane a căror avere depăşeşte un miliard de dolari. Dintre aceştia, 425 se află în Statele Unite ale Americii, 315 în regiunea Asia-Pacific, 310 în Europa, 90 în restul Americii de nord şi de sud, iar alţi 86 în Africa şi în Orientul Mijlociu. Împreună, averea lor reprezintă 4600 miliarde de dolari, sau 3,75 miliarde de dolari, în medie, pe persoană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS