11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUndă verde la slăbit

Undă verde la slăbit

Autoritatea Americană pentru Controlul Alimentelor şi Medicamentelor – Food and Drug Administration (Fda) a dat undă verde pentru comercializarea unui medicament de slăbit. Potrivit adnkronos.it, aceasta este prima pilulă de acest tip aprobată de autorităţile americane în ultimii 13 ani. Noul tratament se numeşte Belviq şi conţine substanţa lorcaserină, care acţionează la nivelul sistemului nervos central pentru a suprima senzaţia de foame şi, deci, pentru a reduce apetitul. Noul medicament urmează să fie scos pe piaţă peste aproximativ şase luni. Se vor administra două pastile pe zi pentru a tăia pofta de mâncare şi pentru a stimula metabolismul prin influenţarea nivelului serotoninei din creier (hormonul fericirii).
 Noua pilulă minune este recomandată persoanelor obeze, cu un indice de masă corporală  de peste 30 şi supraponderalilor cu un IMC de peste 27, dacă au cel puţin o problemă de sănătate asociată: hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip 2 sau hipercolesterolemie.
Compania producătoare, Arena Pharmaceuticals, a depus actele pentru aprobarea medicamentului şi în 2010, însă la acel moment FDA a refuzat aprobarea pe motiv că tratamentul ar putea pune inima în pericol. Între timp, studiile au infirmat însă această teorie, iar FDA a aprobat lorcaserina pentru administrare pe termen lung.
Cu toate acestea însă, mai multe grupuri de consumatori, precum Public Citizen, consideră „pripită“ decizia FDA şi au cerut retragerea medicamentului. Principalele preocupări legate de acest medicament se bazează pe faptul că această pilulă ar funcţiona ca fenfluramina, un derivat anfetaminic care, utilizat împreună cu fentermina, a fost retras de pe piaţă în 1997, pentru că afecta valvele cardiace. Însă, potrivit FDA, aceste îngrijorări nu sunt întemeiate. De menţionat că acest medicament trebuie administrat doar 12 săptămâni, pentru a evita riscurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS