21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele grupului PPE, îngrijorat de practicile lui Ponta

Președintele grupului PPE, îngrijorat de practicile lui Ponta

Joseph Daul (foto), președintele grupului popularilor europeni (PPE), se declară „profund îngrijorat“ de nerespectarea statului de drept în România și afirmă că este „neplăcut surprins“ să afle că Victor Ponta a ignorat decizia Curții Constituționale.
„Sunt profund îngrijorat de nerespectarea statului de drept în România. Am fost extrem de neplăcut surprins să aflu că Victor Ponta a ignorat decizia Curții Constituționale cu privire la reprezentarea României la Consiliul European. În plus, nefiind mulțumit de această decizie, a mers mai departe, trecând Monitorul Oficial, care ar fi trebuit să publice decizia respectivă în scopul intrării acesteia în vigoare, sub autoritatea guvernului“, afirmă Daul, într-un comunicat remis HotNews.ro.
Acesta îi transmite lui Victor Ponta că „nimeni nu este mai presus de lege“, iar „legile sunt create pentru a fi respectate, nu comentate sau modificate atunci când acestea nu servesc interesul primului-ministru“. „Aceste practici mă fac să mă întreb dacă nu cumva democrația din România este grav amenințată. Voi cere o dezbatere în Parlamentul European pe acest subiect“, adaugă Joseph Daul.
Hotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS