21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO evreică de origine română, câştigătoarea Miss Holocaust Survivor

O evreică de origine română, câştigătoarea Miss Holocaust Survivor

O evreică de origine română a câştigat un inedit concurs de Miss organizat în Israel la care au participat supravieţuitoarele Holocaustului. Potrivit rtv.net, evenimentul nu a fost privit cu ochi prea buni şi a stârnit multe controverse, fiind catalogat ca „insultător” şi „macabru”.

Hava Hershkovitz, o evreică în vârstă de 79 de ani născută în România, este Miss Holocaust Survivor. Ea a devansat alte 13 concurente cu vârste cuprinse între 74 şi 97 de ani, care, la fel ca ea, au reuşit să supravieţuiască ororilor celui de-al doilea Război Mondial.
Concurentele au fost selecţionate nu doar pe baza aspectului fizic, ci şi în funcţie de poveştile lor din lagărele naziste şi a contribuţiei avute ulterior la calitatea vieţii din comunităţile în care trăiesc.
Câştigătoarea finalei, Hava Hershkovitz, fost deportată din ţara ei natală, România, în 1941 şi a trăit trei ani într-un lagăr de concentrare din Uniunea Sovietică.
Aproximativ şase milioane de evrei au fost asasinaţi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial şi aproape 200.000 de supravieţuitori ai Holocaustului trăiesc în zilele noastre în Israel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS