21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePonta: Nu voi demisiona, pe fondul acuzaţiilor de plagiat

Ponta: Nu voi demisiona, pe fondul acuzaţiilor de plagiat

Premierul Victor Ponta a reiterat, astăzi, la o conferinţă pentru presa străină, că nu va demisiona pe fondul acuzaţiilor de plagiat, afirmând că „nu va ceda” într-o dispută pe care o consideră „de natură politică”.

„Voi lupta pentru a demonstra că nu sunt vinovat de plagiat”, a declarat Ponta, potrivit agenţiei AFP citată de antena3.ro.
„Nu intenţionez nicio secundă să cedez în ceea ce consider că este o dispută politică personală cu preşedintele Traian Băsescu”, adaugă Ponta, afirmând că este conştient de impactul negativ pe care acest scandal îl are în străinătate.
Ponta a dat asigurări că a respectat regulamentul Universităţii Bucureşti de la acea vreme, „care nu prevedea obligaţia utilizării ghilimelelor” pentru pasajele aparţinând altor autori.
Premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat, conform revistei Nature, care susţine că a accesat documente prezentate de o persoană anonimă indicând faptul că mai mult de jumătate din teza sa de doctorat privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS