5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Vreme caniculară

Vremea va fi călduroasă în toată ţara în intervalul 19 – 22 iunie, local caniculară în cursul după-amiezelor, când se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35 – 36 de grade Celsius, potrivit unei informări meteo a Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic în zonele de câmpie şi, local, în cele de deal şi de podiş, potrivit oficialilor ANM.
Circulaţia trenurilor la nivel naţional se va desfăşura cu restricţii de viteză în perioada 19-22 iunie, din cauza temperaturilor ridicate care se vor înregistra în aer şi, implicit, la nivelul solului, iar trenurile vor avea întârzieri în trafic de 40-60 de minute/tren, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.
CNCF CFR SA precizează că, în perioada de caniculă, temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 – 55 de grade Celsius, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşesc limitele normale, este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată.
În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, iar în timpul zilei se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km/h pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.
Agerpres

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS