10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProtest pentru un post de consilier local

Protest pentru un post de consilier local

Protest extrem în centrul oraşului Târgu Jiu. Un candidat la alegerile locale a protestat ieri, la 34 de grade Celsius, susţinând că alegerile în comuna Dăneşti au fost fraudate. Având la el un afiş pe care era scris că alegerile din comuna Dăneşti au fost fraudate, Ion Stanciu, candidat la un post de consilier în comuna Dăneşti, de lângă Târgu Jiu, s-a postat ieri în faţa Prefecturii Gorj, în încercarea de a sensibiliza autorităţile în legătură cu situaţia sa. Protestul a început de dimineaţă şi s-a încheiat în jurul prânzului, perioadă de timp pentru care Ion Stanciu a şi solicitat aprobare de la reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu. Primii sensibilizaţi de soarta fostului aspirant la fotoliul de ales local au fost jandarmii care asigură paza clădirii Prefecturii Gorj. Oamenii de ordine i-au oferit apă rece celui care a îndurat câteva ore bune căldura extremă.

Aşteaptă un răspuns de la BEC

Ion Stanciu a candidat din partea UNPR pentru un post de consilier în comuna Dăneşti şi contestă modul în care s-au desfăşurat alegerile locale din 10 iunie, afirmând că scrutinul electoral a fost fraudat de contracandidaţii săi. Protestatarul a declarat că nu a reuşit să obţină voturile necesare intrării în Consiliul Local Dăneşti întrucât ceilalţi contracandidaţi i-au pus piedici, având rude în circumscripţiile electorale. Stanciu a trimis mai multe contestaţii Biroului Electoral Central, însă, deocamdată, nu a primit nici un răspuns. Fostul candidat solicită reluarea alegerilor locale în comuna Dăneşti, pe motiv că acestea au fost fraudate prin numărarea incorectă a voturilor.
„Voi veni de câte ori voi considera că este necesar pentru ca să analizeze cineva bine situaţia. Ştiu că temperaturile ridicate nu îmi fac bine, dar trebuie să se facă dreptate. Nu se poate să dispară voturile din senin şi să apară la alte partide. Probabil că buletinele acelea de vot mai există pe undeva şi pot fi numărate din nou. Dacă mai există. Ştiu că se păstrează o perioadă de timp. Ieşim prima dată cu nişte cifre şi în final apar altele ca să le iasă lor socoteala, să poată fi validate rezultatele. Aştept ca plângerile mele să fie analizate şi judecate de către Biroul Electoral Central şi să primesc un răspuns. Eu sunt primul sub linie şi nu înţeleg de ce au fost luate 53 de voturi de la unii şi au fost puse la alţii“, a precizat Ion Stanciu, care aşteaptă ca Biroul Electoral Central să îi facă dreptate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS