16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEvaluarea competenţelor digitale la bac

Evaluarea competenţelor digitale la bac

Absolvenţii de liceu susţin săptămâna aceasta proba D a bacalaureatului – evaluarea competenţelor digitale. La această probă, programată în intervalul 18 – 22 iunie, s-au înscris 5.188 de absolvenţi de clasa a XII-a. Aceştia trebuie să demonstreze că ştiu să editeze un text şi să creeze o bază de date, să folosească motoarele de căutare pe internet, să copieze un document şi să îl mute în diverse fişiere, precum şi să răspundă la câteva întrebări de teorie.
În cele 43 de centre de examen, câte sunt în Dolj, ieri au susţinut proba D, fără incidente, 1.599 de elevi. Cei care nu s-au prezentat ieri pot veni pe parcursul acestei săptămâni să-şi dea probele. Şase centre au încheiat deja evaluarea digitală.
Cele patru subiecte trebuie rezolvate în 90 de minute. La această probă pot fi luate maximum 100 de puncte: 10 puncte la fiecare dintre primele trei subiecte şi 70 de puncte la cel de-al patrulea. Subiectele I şi IV au caracter practic, în timp ce subiectele II şi III vizează competenţe de specialitate de natură teoretică. Nici aceste probe de evaluare a competenţelor digitale nu sunt eliminatorii.
Următoarea probă a examenului de bacalaureat se va desfăşura între 25 și 27 iunie şi va consta în evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
Maria Cernătescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS