10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu i-a decorat pe judecătorii Curţii Constituţionale

Băsescu i-a decorat pe judecătorii Curţii Constituţionale

Preşedintele Traian Băsescu i-a decorat pe judecătorii Curţii Constituţionale şi a declarat că, dacă în prima parte a primului său mandat de şef al statului avea obiceiul să comenteze deciziile CC, după ce s-a experimentat a ajuns la concluzia că este inutil, informează Mediafax.

„Dacă în prima parte a primului mandat de preşedinte al României aveam obiceiul să mai comentez deciziile Curţii Constituţionale, după ce m-am experimentat puţin am ajuns la concluzia că orice comentariu public este inutil”, a spus Băsescu în discursul ţinut după ceremonia de înmânare a decoraţiilor organizată la Palatul Cotroceni.
Şeful statului i-a conferit preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea instituţiei. Aceeaşi distincţie le-a fost acordată mai multor judecători ai CC.
El a ţinut să remarce că, în cei 20 de ani de activitate de la înfiinţarea sa, Curtea Constituţională a funcţionat „ireproşabil”. De asemenea, preşedintele a arătat că această instituţie şi-a dobândit respectabilitatea.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS