16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCJ Dolj a dat FRF în judecată

CJ Dolj a dat FRF în judecată

Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat ieri că a dat în judecată Federaţia Română de Fotbal din cauza hotărârii de a dezafilia Universitatea Craiova. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă şi reprezintă răspunsul dat GdS, care întrebase ce planuri concrete au CJ şi Primăria Craiova pentru readucerea Ştiinţei în fotbal.

Consiliul Judeţean Dolj încearcă să intervină în disputa dintre Federaţia Română de Fotbal şi SC Fotbal Club U Craiova SA. Ion Prioteasa a declarat că CJ a dat FRF în judecată prin intermediul Clubului Sportiv Județean Știința „U“ Craiova pentru decizia de a dezafilia clubul de fotbal Universitatea Craiova şi că aşteaptă rezultatul procesului înainte de a stabili un plan. „Am dat în judecată FRF în ultima zi în care aveam dreptul legal să facem acest lucru. Cerem anularea deciziei de dezafiliere a Universităţii Craiova, pentru că această decizie ne-a afectat şi pe noi, respectiv pe cei de la clubul nostru de copii şi juniori. Acum ne vom implica în acest proces cu toată forţa şi o să fim atenţi la aspectele de natură juridică, şi sperăm să întoarcem această decizie nedreaptă. Noi, ca şi consiliu judeţean, putem să facem şi vom face în continuare ceea ce am făcut până acum cu pepiniera, adică să asigurăm materia primă pentru echipa Craiovei, să realizăm şi acel proiect de bază sportivă de la Aeroport, cu două terenuri de antrenament, cu hotel de cantonament şi cu toate cele necesare, unde, alături de copii, să se poată eventual antrena şi o echipă mare, în lipsa altui loc. Am mai putea, de exemplu, acum că o avem la primărie pe colega noastră Lia Olguţa Vasilescu, vă spun aşa un plan nu foarte elaborat, să încercăm să facem ceva şi cu stadionul. Ştiţi că stadionul e al municipalităţii, dar pista de atletism e la minister. Aş putea să o preiau eu şi să facem un stadion de atletism în altă parte, şi să facem tribunele la stadion până în iarbă, cum sunt la Steaua“, a spus Prioteasa. Întrebat dacă ştie de vreo intenţie concretă a vreunui investitor, şeful CJ a spus că nu ştie. „Există o chestiune mult mai gravă: echipa. Ea ar trebui preluată de un grup de oameni. Putem să-i strângem în jurul unei mese şi să le spunem ce putem face, deşi o chestiune din asta extinsă… Eu personal nu am găsit aceşti oameni care să investească. Aşa, oameni care să contribuie cu o sumă mai mare sau mică se găsesc, dar nu vreau să spun lucruri gratuite“, a adăugat el.

Pâncu: Trebuia ascultate ambele părţi

Contactat telefonic, Bogdan Pâncu, directorul Clubului Sportiv Județean Știința „U“ Craiova, aflat în subordinea CJ, a precizat că acţiunea împotriva FRF a fost depusă la Judecătoria Sectorului 2 pe 28 mai. „Am dat FRF în judecată motivând că în orice stat, ca să se ia o decizie, trebuie ascultate ambele părţi. Să nu credeţi că îi ţin partea lui Adrian Mititelu, dar spiritul Universităţii nu poate dispărea. Alături de Pandurii Târgu Jiu, FC Vaslui, Politehnica Timişoara şi Şcoala «Gică Popescu», noi suntem singurii care putem contesta în instanţă hotărârea FRF“, a spus Pâncu. El a precizat că în perioada în care Universitatea nu a mai activat în campionat, Centrul nu a renunţat la nici un jucător. „Eu pot da jucători oricărui club, dar am ţinut de jucători, buni, răi cum sunt, pentru că sunt un punct de plecare pentru echipă“, a spus el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS