Acasă Actualitate Porsche cu diamante

Porsche cu diamante

O companie germană specializată în „tunarea“ automobilelor Porsche a creat ceea ce ar putea fi considerată cu uşurinţă cea mai extravagantă maşină din istoria industriei auto – un autovehicul acoperit de la cap la coadă cu diamante. Înainte însă ca miliardarii să îşi pregătească cecurile, este bine să afle că deocamdată este vorba doar de o mostră, menită să dovedească priceperea inginerilor de la firma Gemballa. Maşina Porsche cu diamante nu poate fi deocamdată condusă pe străzi, pentru că toate elementele sale – inclusiv geamurile – sunt acoperite cu pietre preţioase, astfel că vizibilitatea în afara autoturismului este zero. Prin urmare, ar fi nevoie de unele compromisuri – în special în ceea ce priveşte acest aspect – pentru a putea fi folosită ca orice maşină obişnuită. „Elementele folosite de Gemballa pentru tunarea maşinii sunt diamante veritabile – nu există pigmenţi metalici, bucăţi de sticlă sau cristale“, a explicat directorul companiei, Andreas Schwarz. Autovehiculul Porsche încrustat este acoperit cu diamante măcinate până la stadiul de pudră, care se aplică pe caroserie, geamuri şi componente întocmai ca o vopsea, conferind o strălucire aparte. Reprezentanţii companiei au explicat că au ales diamantele nu doar pentru excelentele proprietăţi de refracţie a luminii, ci şi pentru că sunt cele mai dure substanţe cunoscute. „Provocarea inginerilor noştri a fost ca diamantele să fie măcinate în bucăţi suficient de mici pentru a putea fi aplicate ca o vopsea, dar suficient de mari încât să îşi menţină strălucirea“, au explicat cei de la Gemballa. S-a dovedit că provocarea a fost un avantaj pentru că e cunoscut faptul că diamantele reflectă lumina în funcţie de numărul de faţete expuse.
Compania Gemballa nu a făcut public preţul acestui tip de vopsea şi nici nu a prezentat vreo estimare a valorii la care s-ar ridica o supermaşină Porsche tunată în acest fel.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version