15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCursuri gratuite pentru specialiştii în drumuri

Cursuri gratuite pentru specialiştii în drumuri

Acces Oltenia derulează un proiect cu fonduri UE prin care 140 de angajaţi din Oltenia se pot califica gratuit în meseriile de asfaltator, constructor de drumuri şi poduri şi tehnician topo-cadastru.

Asociaţia de Consultanţă şi Consiliere Economico-Socială (ACCES) Oltenia, în parteneriat cu Societatea de cercetare, leadership, management, marketing şi cultură organizaţională a lansat ieri, la Craiova, proiectul „Construct Centru de calificări pentru infrastructura rutieră“, finanţat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013, Axa prioritară 2 – „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii“, Domeniul Major de Intervenţie (DMI) 2.3 – „Acces la formare profesională continuă“. Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1,78 milioane de lei, din care 1,74 milioane de lei ca fonduri nerambursabile. Proiectul îşi propune să califice 140 de persoane angajate în domeniul construcţiilor infrastructurii rutiere, pentru creşterea mobilităţii acestora pe piaţa muncii.
„Vom desfăşura în primul rând o campanie de informare pentru firmele care activează în acest domeniu în Regiunea Sud-Vest Oltenia. Angajatorii au acum posibilitatea să-şi califice gratuit angajaţii în meseriile de asfaltator, constructor de drumuri şi poduri şi tehnician topo-cadastru. Este o oportunitate pentru firmele mai mici, care nu au bugete pentru calificarea profesională a angajaţilor. Considerăm că acest domeniu are nevoie de calificare“, a spus Andreea Niţă, managerul de proiect. În perioada iulie-septembrie se va desfăşura recrutarea cursanţilor, iar cursurile se vor desfăşura în septembrie 2012 – septembrie 2013, între orele 16.00 – 20.00, pentru a nu afecta programul de lucru al cursanţilor.
„Trainerii sunt experţi în domeniu, au peste 50-60 de ani, sunt specialiști în construcţii din anii ‘70-’80, au multă experienţă. Noi credem că nici o afacere nu merge fără oameni calificaţi“, a precizat Andreea Niţă.
O grupă de cursanţi va avea 28 de persoane, la cursuri putându-se înscrie angajaţii din domeniul construcţiilor infrastructurii rutiere din toată regiunea Oltenia.
Bogdan Groşereanu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS