22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe circulă pe sub pasaj

Se circulă pe sub pasaj

De ieri, maşinile pot traversa din nou Valea Vlăicii, deocamdată numai dinspre strada Ştefan cel Mare către Calea Unirii

După 14 luni de la începerea lucrărilor la pasajul suprateran din centrul Craiovei, circulaţia a fost din nou reluată prin Valea Vlăicii, ieri-dimineaţă, de la ora 10.00. Deocamdată, maşinile au la dispoziţie doar un sens unic, dinspre cartierul Brazda lui Novac către centru, pe relaţia strada Principatele Unite – strada Ştefan cel Mare – sensul giratoriu de la kilometrul 0 – Calea Unirii.

De duminică se va circula din nou pe Calea Bucureşti

Deşi infrastructura rutieră nu este definitivată, circulaţia se va relua, totuşi, prin Valea Vlăicii în toate direcţiile, de duminică după-amiază, de la ora 16.00. Aşadar, de la sfârşitul acestei săptămâni se va putea circula atât prin sensul giratoriu de sub pasaj, inclusiv către şi dinspre strada Brestei, cât şi pe lângă pasajul suprateran, refăcându-se legătura între bulevardul Nicolae Titulescu şi Calea Bucureşti. Reluarea circulaţiei pe lângă pasaj a fost cerută imperios de Primăria Craiova, pentru a putea închide, săptămâna viitoare, strada A.I. Cuza, în vederea construirii scenei pentru Romanian Music Awards. După alegeri, însă, circulaţia va fi din nou închisă, fie şi parţial, în zona pasajului suprateran, în vederea terminării lucrărilor la infrastructura rutieră.
„Deocamdată, astăzi (ieri – n.r.), am dat drumul circulaţiei dinspre strada Principatele Unite prin sensul giratoriu către Calea Unirii. Duminica viitoare, vom da drumul circulaţiei pe sub pasaj, în toate direcţiile, şi pe bretelele laterale ale pasajului, ca şi când lucrările ar fi terminate. Doar pe pasaj nu se va circula. Reluarea circulaţiei se face la solicitarea Primăriei Craiova, pentru ca să se poată închide strada A.I. Cuza pe durata Romanian Music Awards. Apoi, după o săptămână, va rămâne deschisă definitiv circulaţia prin sensul giratoriu către străzile Brestei, Unirii, Ştefan cel Mare, Principatele Unite, dar vor fi din nou închise bretelele de lângă pasaj“, a explicat ing. Gabriel Nicolau, directorul Agenţiei Poduri din cadrul Societăţii de Construcţii în Transporturi (SCT) SA Bucureşti.
„Zona sensului giratoriu este finalizată, are două straturi de asfalt şi nu se va mai închide. Doar pe bretele se va închide circulaţia, dar numai parţial, pe câte un sens, pentru aşezarea celui de-al doilea strat de asfalt. În prezent, în zonele învecinate pasajului se lucrează la amplasarea parapetului pietonal, la amenajarea rampelor, a trotuarelor, dar şi la amenajările peisagistice, urmând să se planteze flori în sensul giratoriu de la kilometrul 0“, a completat Mihăiţă Iscru, inginer-şef la Agenţia Craiova a SCT Bucureşti, şef de şantier pe partea de drumuri din jurul pasajului suprateran.

Pasajul trebuia să fie gata ieri

Ieri s-au împlinit cele 14 luni de la începerea lucrărilor şi ar fi trebuit să fie dat în folosinţă pasajul suprateran din Valea Vlăicii. De astăzi, constructorii şi-au depăşit oficial termenul de finalizare. Deşi lucrările avansează văzând cu ochii, mai sunt totuşi destule de făcut.
„Am terminat suprastructura, iar parapetul e făcut în proporţie de 60%. Rampele sunt terminate la nivel de binder, deci mai trebuie să punem doar stratul de uzură. Acum facem hidroizolaţia, apoi turnăm un strat de beton, în care vor fi prinse şinele de tramvai. Peste acest beton va fi pus un nou strat de hidroizolaţie, deasupra căruia se toarnă asfaltul. În paralel, se lucrează la zidurile dintre rampe şi tablier şi la finalizarea rampelor de urcare şi coborâre de pe pod, dar şi la infrastructura rutieră din zona adiacentă pasajului“, a menţionat ing. Gabriel Nicolau.
Directorul Agenţiei Poduri din cadrul SCT Bucureşti nu poate însă să avanseze un termen de finalizare a lucrărilor, tocmai din cauza presiunii exercitate de Primăria Craiova de a se da drumul circulaţiei pe lângă pasaj: „Noi am acceptat să dăm drumul la circulaţiei pe lângă şi pe sub pasaj, am înţeles doleanţa primăriei, dar asta ne face să ne restrângem foarte mult activitatea. Tocmai de aceea nu pot da un termen pentru finalizarea lucrărilor“.

Cine e de vină?

Reprezentantul SCT Bucureşti a explicat ieri, pentru Gazeta de Sud, care sunt cauzele acestei întârzieri înregistrate la pasajul suprateran.
„Lucrarea este întârziată din mai multe motive. Primul ar fi neconcordanţa între proiectul de execuţie şi utilităţile găsite în teren. Proiectul de utilităţi nu a corespuns deloc cu ceea ce am găsit în pământ, atunci când se lucra la devierea canalului colector şi a celorlalte utilităţi: gaze, apă energie electrică, şi aici e vorba şi de cablurile de la tramvai şi de cele de la CEZ. Pe de o parte, era vorba de reţele care nu ştiam ale cui sunt, iar, pe de alta, reţelele din proiect nu le găseam pe amplasamentul unde ar fi trebuit să fie. Asta ne-a întârziat foarte mult, deoarece a trebuit să vină proiectantul de utilităţi, să facă alt proiect, să dea altă soluţie, să se pună de acord cu proiectantul de specialitate al pasajului, şi tot aşa… A doua cauză a întârzierii ţine de închiderea activităţii în luna februarie, în urma gerului şi a zăpezilor mari. Totodată, anul trecut, în afara problemelor cu proiectarea, ne-au întârziat câteva ploi torenţiale din vară, care au căzut tocmai atunci când săpam pentru fundaţia pilelor podului şi pentru devierea canalului colector. A trebuit să evacuăm apa, iar asta ne-a întârziat“, a declarat Gabriel Nicolau.
În aceste condiţii, SCT Bucureşti a solicitat primăriei prelungirea cu trei luni a termenului de dare în folosinţă a pasajului.
„În luna ianuarie, noi am depus la Primăria Craiova o adresă prin care am solicitat o extensie de termen cu două luni pentru întârzierile de anul trecut. Urmează să solicităm o prelungire a termenului cu încă o lună, întrucât au fost întrerupte lucrările din cauza temperaturilor scăzute şi a zăpezii foarte mari“, a spus directorul Nicolau.
Conducerea Primăriei Craiova nu-şi aduce cu precizie aminte, dar crede că a fost de acord cu prelungirea acestui termen, considerând că nu se pot imputa constructorului întârzieri din cauza neconcordanţei între proiectul de utilităţi şi realitatea din teren. Cele mai optimiste opinii ale reprezentanţilor municipalităţii înclină către inaugurarea pasajului suprateran în jurul datei de 10 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS