12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMugur Isărescu: Exporturile, soluţie de creştere pentru România

Mugur Isărescu: Exporturile, soluţie de creştere pentru România

Guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, a apreciat, în această seară, că pentru România exporturile reprezintă o soluţie de creştere economică esenţială în actuala conjunctură mondială, informează Agerpres.
„Soluţiile de creştere bazate pe export sunt inevitabile în România, nu avem alte alternative la dezvoltare. În toată lumea se caută soluţii de creştere”, a spus Isărescu, cu ocazia unei festivităţi de marcare a 20 de ani de activitate a Băncii de Export-Import a României EximBank, organizată la Banca Naţională.
Guvernatorul Băncii Centrale a spus că un scenariu-cadru de susţinere a creşterii economice cu orientare spre exporturi este obligatoriu nu doar pentru România, ci şi pentru alte ţării.
Acesta a apreciat că datoria publică şi privată garantată de stat generată de deficitul comercial va trebui rambursată cândva.
„Nu ştim cu precizie când, dar acest lucru ştim că se va întâmpla. Chiar dacă ai vrea să te refinanţezi să nu-ţi crească datoria externă, s-ar putea să fie posibil să nu poţi”, a spus Mugur Isărescu, subliniind că finanţarea prin exporturi rămâne o alternativă obligatorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS