10.9 C
Craiova
sâmbătă, 16 noiembrie, 2019
Acasă Actualitate Ministrul Muncii: Nu sunt prevăzute reduceri de personal în sectorul bugetar

Ministrul Muncii: Nu sunt prevăzute reduceri de personal în sectorul bugetar

-

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a dat asigurări, astăzi, că în sectorul bugetar nu vor avea loc reduceri de personal în perioada imediat următoare, dar nici nu va fi crescut numărul angajărilor.

„Nu sunt prevăzute, într-o perioadă scurtă de timp, nici reduceri de personal, dar nici angajări. Au fost şi excepţii în sectoare cheie, cum este cel sanitar, unde s-au aprobat 500 de posturi pentru noi angajări, unde era o lipsă acută de personal mediu, de medici, de asistente medicale, de medici anestezişti, de specialişti pe anumite domenii. Cred că aşteptările populaţiei în această perioadă sunt foarte mari, dar noi avem probleme mari în a pune lucrurile în ordine, pentru că, în ultimii ani, în administraţia centrală şi locală s-a produs un adevărat haos (…) Avem în vedere un proiect prin care funcţii publice de conducere, posturi publice, să fie ocupate de un funcţionar prin concurs organizat o dată la doi ani”, a spus Mariana Câmpeanu, citată de Agerpres.
Aceasta a apreciat, potrivit datelor provizorii pe care le deţine, că în sectorul bugetar lucrau, la finele lunii aprilie, circa 1,1 milioane de persoane.

 

ȘTIRI VIDEO GdS