15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMang nu exclude retragerea din învăţământ

Mang nu exclude retragerea din învăţământ

Ministrul educaţiei, Ioan Mang (foto), a declarat la RTV că s-a gândit de multe ori zilele acestea la demisie, dar nu pentru că este vinovat, ci pentru că „este prea multă suferinţă“, şi nu a exclus ca, dacă este găsit vinovat de plagiat, să se retragă din învăţământ.
Ministrul a fost întrebat într-un interviu de câte ori s-a gândit în ultima zi la demisie: „De multe ori, nu pentru că aş fi vinovat, ci pentru că este deja mult prea multă suferinţă în jur“, a răspuns el.
Mang a afirmat că este conştient că, dacă acuzaţiile de plagiat se dovedesc întemeiate, i se pot retrage titlurile universitare. „Da, sigur. Nu este nici o problemă. Şi dacă nu se retrage titlul, plec eu“, a arătat ministrul educaţiei.
El a susţinut că a fost semnat fără voia lui pe acele articole despre care a admis că sunt plagiate. „Mai pot fi situaţii în care cineva crede că-ţi face un bine dacă te pune coautor“, a susţinut el.
Ioan Mang a mai declarat că nu reuşeşte să discute cu Victor Ponta.
Premierul Victor Ponta a anunțat joi seară, la întoarcerea de la Bruxelles, că va cere Academiei Române ca un grup de specialiști ai săi să verifice acuzațiile care i se aduc ministrului educației, iar în cazul în care ele se vor adeveri, atunci Ioan Mang va pleca din guvern.
Ioan Mang a susținut joi că lucrările care-i sunt atribuite nu-i aparțin, fiind într-adevăr plagiate, și a comentat că situația în care se află de câteva zile a provocat tensiuni și membrilor familiei sale. Site-urile Hotnews şi Contributors au prezentat joi corespondenţa prin e-mail prin care doi universitari străini, prof. dr. Eli Biham, decan al Departamentului Computer Science de la Technion, Haifa Israel, şi Chu Hsin Ling, absolvent de doctorat al celei mai prestigioase universităţi chineze, TsingHua, susţin că articole ale lor au fost plagiate de Ioan Mang. Colaboratori ai celor două site-uri le trimiseseră celor doi articole ale ministrului, în care aceştia şi-au recunoscut pasaje din propriile lucrări. Miercuri, preşedintele PDL Emil Boc l-a acuzat pe ministrul educaţiei de plagiat şi a solicitat demisia acestuia din guvernul Ponta. În sprijinul acestor acuzaţii, Emil Boc a prezentat un articol în engleză al ministrului Mang, despre care spune că a fost copiat în integralitate dintr-o sursă japoneză, mai concret un articol colectiv.
NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS