12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Atletico Madrid a câştigat trofeul Europa League

Fotbal – Atletico Madrid a câştigat trofeul Europa League

Atletico Madrid a câştigat finala Europa League la fotbal, după ce a învins pe Athletic Bilbao cu scorul de 3-0 (2-0), miercuri seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, informează Agerpres. Columbianul Radamel Falcao (7, 34) şi brazilianul Diego (85) au marcat golurile prin care Atletico Madrid cucereşte al doilea trofeu Europa League în trei ani. Falcao a reuşit performanţa unică de a câştiga competiţia doi ani la rând, cu echipe diferite, după ce în 2011 a învins cu FC Porto.
Atletico a început mai bine finala şi a avut prima ocazie în chiar minutul 2, când Lopez a trimis pe lângă poartă. Madrilenii au reuşit să deschidă scorul în min. 7, când Falcao a fost lansat în adâncime şi a înşelat toată apărarea bască, marcând cu un şut superb la vinclu, în cros (7).
Bilbao a reacţionat imediat şi a avut o ocazie prin Llorente (10), care a trimis cu capul pe lângă poarta lui Courtois. Tot vârful basc a irosit o ocazie uriaşă în min. 19, când balonul reluat nu tocmai bine s-a dus milimetric pe lângă buturile belgianului Courtois.
Meciul a fost întrerupt apoi pentru câteva momente de doi suporteri ai Universităţii Craiova, care au intrat pe teren, fiind repede reţinuţi de forţele de ordine (19).
Athletic Bilbao a mai avut o ocazie bună, dar şutul lui Muniain a fost respins de Courtois (24).
La o contră a madrilenilor, Diego l-a găsit pe Falcao în mijlocul careului şi columbianul s-a distrat din nou cu apărarea echipei din Bilbao, reuşind ”dubla”: 2-0 (34). Falcao a marcat astfel al 12-lea său gol în actuala ediţie a competiţiei şi 29 în 29 de meciuri în Europa League.
În finalul primei reprize, fiecare formaţie a avut câte o oportunitate bună, prin Falcao (45), respectiv De Marcos (45+1).
Bilbao a început în trombă repriza secundă, după două schimbări la pauză, iar Muniain a demarat excelent pe partea dreaptă, Miranda fiind forţat să acorde corner la centrarea bascului (46).
Diego a avut şi el o situaţie notabilă în min. 51, dar a trimis în plasa laterală din poziţie incomodă. Gabi a tras de la distanţă (55), dar Iraizoz a fost la post. Inigo Perez a fost aproape de gol, dar şutul său din lovitură liberă de la circa 27 de metri a fost respins de la vinclu de Courtois (59). Apoi, Llorente a ratat preluarea în careu în poziţie de finalizare (60). În ciuda posesie superioare, Bilbao nu a reuşit finalizeze din ocaziile create, în timp ce Atletico Madrida rămas explozivă pe contre. A dovedit-o Adrian (64), şutul său trecând pe lângă poartă.
Bilbao a continuat ofensiva şi avut ocazii bune prin Llorente, care a ratat întâlnirea cu balonul, şi Ibai Gomez (70), al cărui voleu a trecut peste transversală. De Marcos şi-a trecut şi el numele pe lista celor care au ratat (73). Susaeta a tras de la marginea careului, dar mingea a fost deviată de un fundaş (77). Toquero şi Susaeta au fost aproape de golul care ar fi relansat partida, dar apărarea şi apoi Courtois au salvat golul (79). Pe contraatac, Falcao a ratat şansa realizării unui hat-trick, după ce mingea s-a dus în bară (80).
În această goană a celor de la Bilbao după măcar golul de onoare, Diego a luat o acţiune pe cont propriu şi a tranşat disputa în min. 85.
Nici Ibai Gomez nu a reuşit golul de onoare, şutul său de la distanţă lovind transversala în prelungiri (90+3).
Atletico a câştigat meritat trofeul, chiar dacă Bilbao a avut o posesie mai bună şi a atacat mai mult. Madrilenii au fost echipa mai matură, i-a avut pe Falcao şi Diego, în timp ce bascii au ratat foarte mult.
La meci au asistat, printre alţii, Michel Platini, preşedintele UEFA, Vicente del Bosque, selecţionerul naţionalei Spaniei, campioana mondială, şi preşedintele Federaţiei spaniole, Ángel María Villar, care e şi vicepreşedinte UEFA.

Atletico Madrid – Athletic Bilbao 3-0 (2-0)
Au marcat: Radamel Falcao (7, 34), Diego (85).
Bucureşti, Arena Naţională: 52.347 spectatori; 11 grade Celsius
Atlético: Thibaut Courtois – Juanfran, Diego Godín, Miranda, Filipe Luis – Mario Suárez, Gabi – Diego (Koke, 90), Adrián López (Eduardo Salvio, 88), Arda Turan (Álvaro Domínguez, 90+3) – Radamel Falcao. Antrenor: Diego Pablo Simeone.
Athletic Bilbao: Gorka Iraizoz – Andoni Iraola, Javi Martínez, Fernando Amorebieta, Jon Aurtenetxe (Ibai Gómez, 46) – Ander Herrera (Gaizka Toquero, 63), Ander Iturraspe (Íńigo Pérez, 46), Óscar de Marcos – Markel Susaeta, Fernando Llorente, Iker Muniain. Antrenor: Marcelo Bielsa.
Au arbitrat: Wolfgang Stark – Jan-Hendrik Salver, Mike Pickel (toţi din Germania).
Delegat UEFA: Pierino L. G. Lardi ( Elveţia).
Cartonaşe galbene: Herrera (22), Falcao (26), Amorebieta (64), Perez (75).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS