5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul SUA a transmis condoleanțe familiei plutonierului mehedinţean Ion-Lucian Leuştean

Ambasadorul SUA a transmis condoleanțe familiei plutonierului mehedinţean Ion-Lucian Leuştean

Ambasadorul SUA, Mark Gitenstein, a transmis condoleanțe familiei plutonierului mehedinţean Ion-Lucian Leuştean, decedat astăzi la spitalul militar, după ce a fost rănit în Afganistan, anul trecut, informează NewsIn.

”Am fost întristat să aflu despre moartea sublocotenentului post mortem Ion-Lucian Leuştean, care s-a luptat pentru viaţa sa timp de opt luni de zile, de când a fost rănit în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat în timpul unei misiuni în Afganistan în septembrie 2011. Atât personal, cât şi în numele Guvernului SUA, vreau să transmit cele mai sincere condoleanţe familiei, prietenilor şi camarazilor săi de arme. Aş dori să mulţumesc echipei medicale de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central pentru eforturile de lungă durată din ultimele luni în scopul salvării vieţii sublocotenentului Leuştean”, se arată în mesajul ambasadorului.
Ion-Lucian Leuştean, care era încadrat în Batalionul 2 Manevră, a fost rănit grav la data de 7 septembrie 2011, în urma deflagraţiei unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executa cercetarea terestră a unui obiectiv în provincia Zabul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS