10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinte ministrul propus al educaţiei?

Minte ministrul propus al educaţiei?

Corina Dumitrescu, propunerea premierului Ponta pentru portofoliul educaţiei, nu a studiat la Stanford, aşa cum afirmă în CV-ul postat pe site-ul CSM, scriu jurnaliştii de la HotNews.ro, care au aflat de la reprezentanţii prestigioasei universităţi americane că Dumitrescu nu a urmat cursuri acolo.
„Reprezentanţii Universităţii Stanford din SUA au transmis, la solicitarea HotNews.ro, că nu au găsit date oficiale care să ateste că ministrul educaţiei propus de Victor Ponta, Corina Dumitrescu, ar fi fost înscrisă sau ar fi absolvit un program finalizat cu diplomă al universităţii. Corina Dumitrescu a precizat în CV-ul oficial postat pe site-ul CSM că în 1996 a studiat la Stanford, cu menţiunea că a urmat cursuri de drept internaţional“, scriu jurnaliştii HotNews.ro.
Contactată de HotNews.ro, Corina Dumitrescu a declarat că în CV-ul ei s-a referit la „un studiu“ pe care l-a făcut la Institutul „Hoover“, „un stagiu de pregătire“, promiţând totodată că, începând de marţi,  va da toate detaliile pe acest subiect.
Oficialii de la Stanford au mai precizat că universitatea are multe programe de studiu care nu acordă diplome, mai scriu cei de la HotNews.ro, care adaugă că Institutul „Hoover“, la care Dumitrescu s-a referit în explicaţia dată, este un think-tank al Stanford dedicat cercetării în domeniile politicii interne şi relaţiilor internaţionale.
Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat vineri că i-a cerut ministrului propus al educației, Corina Dumitrescu, să explice cum stau „cu adevărat“ lucrurile în ceea ce privește CV-ul ei.
„Am văzut informația, am discutat cu Domnia sa să lămurească rapid lucrurile pentru că nu este normală situația. Are obligația să lămurească situaţia, să vă informeze și să explice tuturor cum stau cu adevărat lucrurile“, a declarat Ponta.  Întrebat dacă i-a dat Corinei Dumitrescu un termen, Ponta a indicat ziua învestiturii guvernului. „Sigur, până luni, dar nu mie (trebuie să-mi explice situația – n.r.), ci dumneavoastră, în primul rând“, a precizat el.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS