22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa - alegeri: Hollande, considerat mai convingător decât Sarkozy

Franţa – alegeri: Hollande, considerat mai convingător decât Sarkozy

Francois Hollande a fost considerat mai convingător (45%) decât Nicolas Sarkozy (41%) în cadrul dezbaterii televizate organizate aseară, înaintea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa, informează Agerpres.ro citând rezultatele unui sondaj de opinie făcute publice astăzi. Invitaţi să comenteze folosind calificative, respondenţii au considerat că Francois Hollande a fost cel mai serios şi cel mai simpatic dintre cei doi (48% în ambele cazuri, faţă de 44% şi 26% pentru Nicolas Sarkozy). În legătură cu calificativul „agreabil”, 26% dintre cei chestionaţi au răspuns „nici unul, nici celălalt”.

Hollande a fost de asemenea considerat ca fiind candidatul cel mai apropiat de preocupările lor de către 47% dintre telespectatori, faţă de 33% pentru Nicolas Sarkozy. Telespectatorii care au urmărit dezbaterea au avut de asemenea sentimentul că Francois Hollande, candidatul socialist, a fost mai sincer (46%) decât preşedintele în exerciţiu (33%), şi mai liniştitor (43% faţă de 30%).

În schimb, Nicolas Sarkozy a părut cel mai dinamic dintre cei doi candidaţi, în opinia a 48% dintre respondenţi, faţă de 38% care au votat pentru Francois Hollande. Sarkozy a fost considerat mai credibil decat rivalul său socialist (44% faţă de 42%) şi mai competent (47% faţă de 41%). În fine, el a fost considerat ca având în mai mare măsură alura unui preşedinte de 50% dintre respondenţi, comparativ cu 43% de opinii favorabile candidatului socialist.

În cadrul sondajului, dintre cele 1.077 de persoane chestionate, 53% au afirmat că intenţionează să voteze cu Francois Hollande şi 47% cu Nicolas Sarkozy la scrutinului care se va desfăşura pe 6 mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS