16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSechestru pe cinci palate ale romilor din Strehaia

Sechestru pe cinci palate ale romilor din Strehaia

Ofiţeri de la BCCO, SCCO, DIICOT, Jandarmerie, dar şi Garda Financiară Mehedinţi s-au aflat ieri în oraşul Strehaia, unde au avut loc cinci descinderi pentru soluţionarea cazului evaziunii fiscale de peste 20 de milioane de euro, în care au fost implicate nume grele, precum Cătălin Spătaru şi Petrică Toma, care au făcut afaceri ilegale cu romii din Strehaia.
Oamenii legii au emis cinci mandate de reţinere şi aducere pe numele celor cinci romi, care se pare că până acum nu au fost găsiţi. În urma descinderilor de ieri-dimineaţă a fost pus sechestru pe mai multe bunuri ale romilor, au fost ridicate documente şi acte contabile din care reies activităţile economice pe care firmele conduse de romi le-au desfăşurat. Toate cele cinci palate ale romilor din Strehaia la care s-au făcut descinderi au fost puse sub sechestru până la finalizarea anchetei.
Descinderile s-au făcut în dosarul în care, în luna februarie, au avut loc treizeci de percheziţii domiciliare în judeţele Mehedinţi, Cluj, Hunedoara, Timiş şi Argeş, fiind vizat un grup infracţional organizat, format din 34 de persoane, specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul cauzat prin aceste activităţi fiind de 20.000.000 de euro. Firmele romilor din Strehaia emiteau facturi pe care le vindeau oamenilor de afaceri interesaţi să păcălească statul prin recuperarea TVA-ului, cu ajutorul facturilor false cumpărate de la romi. Atunci au fost reţinuţi Petrică Toma din Hunedoara, fost comisar-şef la Garda Financiară, proprietarul Hotelului Roman din Herculane, dar şi fiul acestuia, Silvian Toma, patronul echipei de fotbal Hunedoara.
Petrică Toma a fost ridicat de anchetatori de la domiciliul său din Hunedoara şi a fost audiat în dosarul de evaziune fiscală. La locuinţa acestuia, anchetatorii au găsit aproximativ 600.000 de lei, însă avocaţii au reuşit să-l elibereze la câteva ore de arest. O lună mai târziu, Cătălin Spătaru se preda la sediul DIICOT Mehedinţi, pretinzând că nu are nici o implicare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS