10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePresa internaţională: Demiterea Guvernului României ar putea complica sarcina FMI

Presa internaţională: Demiterea Guvernului României ar putea complica sarcina FMI

Principalele agenţii de presă internaţionale, citate de Mediafax, acordă spaţii ample moţiunii de cenzură care a condus la demiterea Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, notând că problemele politice de la Bucureşti intervin în contextul misiunii de evaluare a FMI şi a UE.
"Guvernul de centru-dreapta condus de Mihai Răzvan Ungureanu a fost înlăturat printr-o moţiune de cenzură depusă de opoziţie", scrie agenţia France-Presse, notând că problemele politice de la Bucureşti intervin în contextul misiunii de evaluare a FMI şi a Uniunii Europene.
"Guvernul României a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură", titrează agenţia Bloomberg, precizând că Executivul de la Bucureşti a fost acuzat de lipsă de transparenţă în vânzarea companiilor de stat şi de acordarea de subvenţii, în mod privilegiat, autorităţilor locale.
"Demiterea Guvernului României ar putea complica sarcina FMI de a evalua un nou acord", precizează Bloomberg.
"Guvernul de centru-dreapta al României a fost demis la două luni după ce fusese instalat, existând riscul izbucnirii unei crize politice şi compromiterii programului de austeritate bugetară", observă Reuters.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS