10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA lovit un polițist și a scăpat de pușcărie

A lovit un polițist și a scăpat de pușcărie

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova l-au condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pe tânărul care, în mai 2009, a lovit un agent de poliţie cu BMW-ul pe care îl conducea. Iniţial, Tribunalul Dolj îl condamnase pe şofer la șapte ani de puşcărie.

Craioveanul Iulian Jumolea, de 26 de ani, a fost trimis în judecată în noiembrie 2009, alături de alte patru persoane – Alexandru Jumolea, Efrim Toader, Marian Olaru şi Gabriel Cîrciumaru, toţi din Craiova. Cei cinci au fost acuzaţi de ultraj, loviri şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, după ce, în mai 2009, au provocat un scandal într-o discotecă din localitatea Botoşeşti-Paia.
Scandalul a fost anunţat prin 112 de un paznic comunal, iar la adresa indicată s-a dus agentul de poliţie Gheorghe Liviu Moină, ajutorul şefului de post de la Postul de Poliţie Botoşeşti-Paia. Poliţistul i-a găsit pe patru dintre scandalagii în faţa discotecii, certându-se şi lovind unul dintre paznicii comunali. Agentul a coborât din maşină şi i-a somat pe tineri să se oprească, însă aceştia l-au lăsat pe paznic şi au sărit într-un BMW, care a demarat în trombă către omul legii. Poliţistul a încercat să se ferească din calea maşinii, însă a fost acroşat cu partea stânga – faţă a BMW-ului şi aruncat în şanţ. S-a ridicat, a tras un foc de armă în aer, după care a mai tras trei gloanţe în direcţia BMW-ului care se îndepărta. Ulterior, maşina cu care fugiseră tinerii a fost blocată de poliţişti în trafic, în comuna Breasta. S-a stabilit că maşina era condusă de Iulian Jumolea, iar Alexandru Jumolea, Toader şi Olaru erau pasageri. Acesta din urmă fusese rănit în mâna stângă de unul dintre gloanţele trase de poliţist.
Ancheta în acest caz a fost preluată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care a stabilit că, iniţial, altercaţia a izbucnit în discotecă între Cîrciumaru şi o tânără de 24 de ani.  În urma scandalului, fata a suferit un traumatism cranio-facial şi mai multe plăgi. Oamenii legii au mai stabilit că cei patru fuseseră însoţiţi de Cîrciumaru, care a plecat însă cu alt autoturism de la discotecă.

De la închisoare la suspendare

Toţi cei cinci inculpaţi au fost trimişi în judecată, iar pe 1 martie 2011 Judecătoria Craiova i-a condamnat. Iulian Jumolea a primit şapte ani de închisoare pentru ultraj, maximul prevăzut de Codul Penal. Efrim, Alexandru Jumolea şi Olaru au fost condamnaţi la câte patru ani de închisoare, iar Cîrciumaru a primit cinci ani. În plus, instanţa a admis acţiunea civilă formulată de agentul Moină, obligându-l pe Iulian Jumolea să îi plătească 20.000 de lei drept despăgubiri materiale şi daune morale.
Inculpaţii au făcut recurs, care s-a judecat la Curtea de Apel Craiova, iar pe 6 aprilie instanţa a admis recursurile formulate de aceştia şi a anulat circumstanţele agravante reţinute de colegii de la Tribunalul Dolj.
Astfel, Iulian Jumolea a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, iar Alexandru Jumolea, Olaru şi Efrim au primit câte doi ani şi șase luni de închisoare cu suspendare.
Cîrciumaru a fost condamnat tot la trei ani de închisoare cu suspendare, însă instanţa a dispus să execute o pedeapsă de trei ani primită în 2009 pentru distrugere. Instanţa a mai hotărât să trimită la Judecătoria Craiova pentru rejudecare acţiunea civilă formulată de Spitalul de Urgenţă Craiova şi de tânăra bătută de Cîrciumaru. Hotărârea Curţii de Apel Craiova este definitivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS