5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMaşini de lux clonate, descoperite în Portul Constanţa

Maşini de lux clonate, descoperite în Portul Constanţa

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime din cadrul IGPR au identificat o rețea care scotea din România, prin portul Constanța Sud Agigea, maşini de lux sustrase din Europa şi repuse în circulaţie prin sistemul "clonă", transmite NewsIn.
Pe 20 aprilie, ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, Direcţia Judeţeană Constanţa, au identificat un container, în Portul Constanţa Sud Agigea, în care se aflau două autoturisme de lux înmatriculate în Ucraina. 
Din cercetările efectuate de poliţişti la structurile de cooperare ucrainiene s-a stabilit că acestea au fost aduse pe roţi din această ţară şi introduse în România prin punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova, P.V.Oancea, de către un cetăţean rus şi doi moldoveni. De asemenea, s-a stabilit şi faptul că autoturismele cu aceste date de identificare şi caracteristici tehnice nu au părăsit niciodată teritoriul ucrainean şi în prezent circulă pe străzile din Kiev. Autoturismele erau sustrase din ţări vest-europene şi repuse în circulaţie prin sistemul "clonă".
Din investigaţii s-a stabilit că, în 2010-2011, membii grupului au mai adus cinci astfel de autoturisme în ţară, prin acelaşi procedeu. Este vorba despre două maşini Lexus, două BMW şi o Toyota.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS