22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSărbători la cota 1700, în Rânca

Sărbători la cota 1700, în Rânca

Peste 2.000 de persoane s-au aflat în minivacanţa de Paşti, în zona montană Rânca. Proprietarii de pensiuni şi hoteluri s-au pregătit cum se cuvine pentru a-i primi pe turişti şi pentru a le asigura o ședere cât mai plăcută la cota 1700. Locurile de cazare au fost ocupate în proporţie de 60 – 70%, amatorii de vacanţe la munte făcându-şi rezervări din timp. Nu au lipsit mesele tradiţionale, dar nici spectacolele de muzică populară, care au destins atmosfera şi le-au creat turiştilor senzaţia că vacanţa nu o să se mai termine. După Paşti, sute de persoane au urcat în zona montană pentru a respira o gură de aer proaspăt sau pentru a onora invitaţiile la grătar venite din partea celor care au petrecut Sărbătorile la cota 1700.

Biserică plină de credincioşi

Cei care au dorit să meargă la slujbă să ia Lumină sau Paşte au avut posibilitatea să facă acest lucru la biserica din lemn aflată în apropiere de Hotelul Mina. Locaşul de cult de la poalele Munţilor Parâng a fost neîncăpător atât în Noaptea de Înviere, cât şi în zilele următoare, când credincioşii au mers să ia Paşte şi să se reculeagă sau să aprindă lumânări. Turişti din întreaga Oltenie şi din câteva judeţe ale ţării au putut participa împreună la slujbele oficiate în biserica ridicată tocmai pentru a veni în întâmpinarea celor care vor să păstreze tradiţiile, chiar dacă de Sărbători pleacă de acasă.

Ambulanţă pentru cei care au mâncat în exces

A fost nevoie de intervenţia salvamontiştilor şi chiar a unei ambulanţe pentru a le acorda primul ajutor celor care au mâncat prea mult de Paște. „Nu au fost probleme deosebite, dar, ca în toate zonele din ţară, au fost persoane care au exagerat cu mâncatul şi astfel a fost nevoie de intervenţia personalului de la Salvamont. Am avut însă şi o situaţie în care a fost nevoie de intervenţia unei ambulanţe. Din fericire, nu a fost necesar transportul turistului la o unitate spitalicească. Din păcate, au fost destule momente în care ploaia a pus stăpânire pe Rânca, iar lumea a stat mai mult în cabane“, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS