12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLegea privind confiscarea extinsă a averilor, promulgată

Legea privind confiscarea extinsă a averilor, promulgată

Președintele Traian Băsescu a semnat ieri decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal referitor la confiscarea produselor, instrumentelor și altor bunuri aflate în legătură cu criminalitatea. Camera Deputaţilor a adoptat, ca for decizional, pe 27 martie, cu 171 de voturi pentru, proiectul de lege care stabileşte că judecătorul poate dispune confiscarea extinsă a averii în cazul infracţiunilor pedepsite cu peste cinci ani de închisoare.
Actul normativ, inițiat de guvern, modifică şi completează Codul penal şi Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, vizând transpunerea art. 3 din Decizia-cadru nr. 2005/212/JAI privind confiscarea produselor, instrumentelor și altor bunuri aflate în legătură cu criminalitatea.
Măsura confiscării extinse permite confiscarea bunurilor provenite din activități infracționale care nu au legătură directă cu infracțiunea pentru care persoana respectivă este condamnată.
Potrivit Tratatului de aderare la UE, România trebuie să transpună în totalitate acquis-ul comunitar în legislația internă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS