Acasă Actualitate „Atac terorist“ la Jandarmerie

„Atac terorist“ la Jandarmerie

Terorişti anihilaţi, hoţi prinşi în timp ce acţionau, scandaluri aplanate, toate acestea, sub privirile curioase a peste o mie de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani, prezenţi ieri la sediul Jandarmeriei din Craiova. A fost un moment unic pentru cei mai mulţi dintre ei, aceştia văzând pentru întâia dată în acţiune câinii de serviciu, sprijinul jandarmilor în multe dintre intervenţiile lor. Fiecare mişcare şi fiecare confruntare între forţele de ordine şi răufăcători au fost urmărite cu atenţie şi apoi aplaudate de micuţii care trăiau o astfel de experienţă pe viu, fie ea  numai demonstrativă.
O tâlhărie „în direct“, o bătaie cu arme albe între „băieţii răi“, toate i-au ţinut cu sufletul la gură pe cei prezenţi.

Focuri de armă în curtea Jandarmeriei

Deodată, strigăte de  spaimă, focuri de armă: un atac terorist. Din fericire, a fost doar unul demonstrativ, gustat din plin atât de cei mici, cât şi de cei mari.
Şi ca suspansul să fie şi mai mare, copiii au văzut de la o distanţă de numai câţiva metri, adică „pe viu“, cum este să spargi cu forţa pumnului zece plăci de BCA, să pui la pământ adversarul prin mişcări şi tehnici de luptă, mai bine zis kata.
Toate acestea au avut loc la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj şi al Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, cu prilejul aniversării a 162 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române. Cu această ocazie, cele două unităţi de jandarmi au fost gazdele a peste 1.500 de elevi şi preşcolari din mai multe instituţii de învăţământ preuniversitar din municipiul Craiova şi judeţul Dolj.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version