21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoua maternitate este aproape finalizată

Noua maternitate este aproape finalizată

Până la sfârşitul acestui an, noua maternitate din Drobeta Turnu Severin va fi predată beneficiarului, adică Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin. Deocamdată, constructorii se ocupă de finisaje. „Lucrările sunt avansate, sunt în grafic. Cele două corpuri A şi C sunt în retuşuri. Aici s-au terminat şi finisajele, sperăm ca în luna septembrie, cel târziu, să fie predat beneficiarului“, a declarat reprezentantul constructorului.
Lucrările sunt monitorizate de echipe mixte, formate din reprezentanţi ai consiliului judeţean şi ai Secţiei de obstetrică-ginecologie. Lucrările la noua maternitate au fost demarate în urmă cu aproape 20 de ani, însă şantierul a fost abandonat din lipsă de fonduri. Acestea au fost reluate în primăvara anului 2009 de către CJ Mehedinţi.
„L-am invitat şi pe şeful Secţiei de obstetrică-ginecologie de la vechea maternitate, pentru a se obişnui cu noua clădire. Facem o trecere în revistă a clădirii şi vedem pe ultima sută de metri ce modificări se mai pot face în noul spital. Eu mă bucur că, după atâţia ani, această maternitate este aproape gata. Noi am reuşit ca în maximum doi ani să facem tot“, a declarat Marius Bălu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.
Construcţia în valoare de 1.974.178 de lei va avea 160 de paturi şi are ca termen de finalizare luna iulie.
Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi va face controale amănunţite, apoi va elibera avizul sanitar pentru funcţionarea maternităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS