10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii doljeni participă la activităţi extracurriculare

Elevii doljeni participă la activităţi extracurriculare

În perioada 2-7 aprilie, în unitățile de învățământ din Dolj se desfăşoară programul „Şcoala altfel“. În cadrul acestuia, elevii participă la activităţi extracurriculare, la care prezenţa este obligatorie.

Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ Craiova desfăşoară în această perioadă o multitudine de proiecte educaţionale, pe parcursul cărora elevii au şansa de a învăţa o serie de lucruri noi, într-o atmosferă relaxată. Ieri, de exemplu, elevii au susţinut un spectacol coral şi o prezentare de costume „eco“ realizate chiar de ei. Tot ieri, de la ora 10.00, Organizaţia Clever Children i-a implicat pe elevii de gimnaziu într-o dezbatere pornind de la întrebarea „În condiţiile secolului XXI, când totul «zboară», mai merită să ne preocupăm de bunele maniere?“. „Activitatea face parte din proiectul «Se „poartă“ bunele maniere». Luni (ieri – n.r.), câte şase copii de la cinci clase de gimnaziu au participat la un curs în cadrul căruia au învăţat cum trebuie să ne comportăm în societate şi despre comunicare“, a declarat Diana Cotescu, coordonatoarea proiectului „Se «poartă» bunele maniere“. Cunoştinţele acumulate ieri vor fi diseminate într-o întâlnire ce va avea loc cu peste 200 de elevi de generală. Apoi, pentru a se asigura că şi-au însuşit regulile de bună purtare, elevii vor merge la un restaurant din Craiova, unde vor da o mică petrecere, pe parcursul căreia vor încerca să se poarte manierat atât în preajma adulţilor, cât şi a colegilor. În acelaşi timp, elevii pregătesc două scenete cu tematica „bune maniere“. Acestea vor fi interpretate de mai mulţi copii, urmând ca la sfârşit să se facă și un mic concurs.

Elevii participă la diverse proiecte

Aceasta nu este singura activitate la care participă cei 2.000 de elevii şi preşcolari din „Buzeşti“. Acolo, în această săptămână se derulează proiecte precum „Promovăm talentul“, în parteneriat cu Liceul de Artă „Marin Sorescu“, „Educaţia pentru carieră“, „Cifre, culori, sunete“, „Minorităţi şi majoritate“, „Lungul drum al cărţii“, „Turist în oraşul meu, Craiova“, „Împreună putem salva planeta“, „Copiii – prietenii naturii“. La acestea se adaugă Atelierul de creaţie „Anul acesta se «poartă» competiţia; fii şi tu la modă!“, desfăşurat în română şi engleză, având ca produse finale cărţi ilustrate şi felicitări pentru Sărbătorile Pascale, precum şi un flashmob, la care vor participa numeroşi elevi şi profesori implicaţi în acţiuni de voluntariat.

Marș împotriva încălzirii globale

De asemenea, pe 5 aprilie se va desfășura Mitingul Eco, organizat de Consorţiul „Tradiţie şi excelenţă în educaţie“, din care fac parte Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, Colegiul Naţional „Elena Cuza“, Şcoala „Gheorghe Ţiţeica“ şi Şcoala „Mircea Eliade“. „Este un marș împotriva încălzirii globale cauzate de poluarea excesivă a mediului înconjurător, care are ca obiectiv conștientizarea populației orașului asupra efectelor devastatoare ale poluării. La această activitate participă aproximativ 2.000 de elevi din cadrul Consorţiului“, a declarat Camelia Buzatu, directoarea Şcolii nr. 21 „Gheorghe Ţiţeica“.

„Îmi place foarte mult ideea de «şcoală altfel»“

Elevii sunt extrem de încântaţi de participarea la astfel de evenimente. „Am participat la un curs de bune maniere, unde am învăţat ce este mai important pentru comunicare şi cum să ne comportăm cu cei din jur. Mi-ar plăcea să avem astfel de activităţi mai des. Învăţăm mai uşor dacă participăm la astfel de ore pentru că ne atrag atenţia mai mult“, a declarat Andreea Nistor, elevă în clasa a VI-a C la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“. Afirmaţia a fost susţinută şi de alţi elevi. „A fost plăcut deoarece am făcut lucruri pe care de obicei nu le făceam. Îmi place foarte mult ideea de «şcoală altfel». Mi-ar plăcea şi să vizităm muzee, să facem sport, să vizităm Grădina Botanică împreună cu un specialist care să ne explice ce rol are fiecare plantă în sistem“, a spus Radu Filimon, elev tot în clasa a VI-a C la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS