Acasă Actualitate Craiovenii, harnici la dări

Craiovenii, harnici la dări

Peste 60% dintre craioveni s-au grăbit să-şi plătească taxele şi impozitele în primele trei luni ale anului, pentru a beneficia de reducerea de 10%, la care se adauga şi aproximativ 5% care au fost tăiaţi, în acest an, de la contribuţiile bugetare. Potrivit hotărârii de consiliu, această bonificaţie se acorda dacă persoana în cauză îşi achita integral impozitul până pe 31 martie.
Prin urmare, la bugetul local s-au strâns în primele trei luni ale anului 51.500 de milioane de lei, reprezentând taxele şi impozitele datorate la bugetul local de craioveni, atât persoane fizice, cât şi juridice. „Încasările au fost peste aşteptări. S-au depăşit prevederile bugetare, care erau undeva la 48 de milioane de lei. Peste 60% din totalul contribuabililor din Craiova au plătit taxele către bugetul local din primele trei luni ale anului. Este un procent bun“, a precizat Sorin Marcu, directorul Serviciului Taxe şi Impozite Craiova.
Craiovenii au participat la rotunjirea bugetului local mai mult decât anul trecut. Acest lucru este demonstrat de faptul că, în perioada similară a anului 2011, craiovenii plătiseră doar 49.500 de milioane de lei, taxe şi impozite.
Începând de azi, craiovenii care nu şi-au plătit contribuţiile vor suporta  majorări de 2% pe lună la sumele pe care le datorează.

Locuinţele reabilitate, scutite de la impozit

Există o categorie de cetăţeni ai Craiovei care nu trebuie să plătească taxele şi impozitele: cei care și-au reabilitat apartamentele. Dacă lucrările de reabilitare s-au făcut pe cheltuiala proprie şi cu respectarea legii, proprietarii sunt scutiţi de plata impozitului pe o perioadă de șapte ani. Această bonificaţie se aplică cu începere de la data de 1 ianuarie a anului fiscal următor finalizării lucrărilor de reabilitare, ceea ce înseamnă că în acest an vor beneficia de respectiva  facilitate cei care şi-au reabilitat apartamentele în cursul lui 2011.
Maria Cernătescu

Exit mobile version