7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de locuri de muncă în UE

Sute de locuri de muncă în UE

Gorjenii care vor să muncească în străinătate se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, care prin serviciul de ocupare Eures oferă, în prezent, 157 de locuri de muncă vacante în ţările Spaţiului Economic European.
Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, Belgia oferă pentru cetăţenii români cinci locuri de asistenţi medicali. Se cere calificare în domeniu şi cunoştinţe de limba franceză şi se oferă un salariu de aproximativ 2.100 de euro brut/lună în primul an de lucru, urmând ca acesta să crească în funcţie de vechime.
Pentru Danemarca se caută 45 de tineri români absolvenţi de liceu sau facultate cu profil agricol, cunoscători de limba engleză, care să lucreze ca stagiari-lucrători calificaţi în ferme de creştere a animalelor, sere, ferme de cultivare legume/fructe. Se oferă contracte de muncă pe o perioadă de 6-18 luni şi un salariu de aproximativ 1.260 euro brut/lună.
Pentru Italia, regiunea Sicilia, se caută promotor centru de scufundări şi instructor scufundări, fiind disponibile patru posturi.
„Solicitanţii trebuie să cunoască bine limbile engleză şi italiană, iar pentru posturile de instructor scufundări trebuie să aibă experienţă în domeniu şi permis de conducere a ambarcaţiunilor. Contractele de muncă sunt pe perioadă sezonieră, din mai până în septembrie, iar salariul oferit este de 600 – 800 euro net/lună. Se asigură cazare şi masă“, a spus Ana Maria Niculescu, purtătoarea de cuvânt a AJOFM Gorj. Republica Cehă oferă 30 de locuri de sudor piese de oţel. Se oferă salariu de 900-1.100 de euro brut/lună plus sporuri de productivitate. „Cei care doresc să afle mai multe informaţii trebuie să se adreseze AJOFM Gorj, la sediul nostru. Sunt şi alte oferte interesante“, a adăugat Ana Maria Niculescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS