3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO mână de ajutor pentru bolnavii de cancer

O mână de ajutor pentru bolnavii de cancer

Bolnavii de cancer din Gorj au avut parte la sfârşitul săptămânii trecute de consultaţii medicale de specialitate, fără a achita vreo taxă. Asociaţia Română de Oncologie „Sfânta Ana“ din Târgu Jiu a beneficiat de serviciile unei echipe de medici de la Institutul Oncologic Bucureşti, care au sosit în Târgu Jiu pentru a consulta gratuit pacienţii. A fost vorba de zeci de persoane care, din cauza bolii de care suferă, nu pot fi transportate în centrele în care există astfel de specialişti sau de persoane care nu-şi pot permite costurile care implică deplasarea în alte oraşe. Zeci de bolnavi din Târgu Jiu şi nu numai au primit gratuit consultaţii, recomandări şi au aflat mai multe despre boala de care suferă şi despre tratamentul de care pot beneficia în cadrul unei clinici de specialitate sau la domiciliu.

Vor aduce
şi alţi medici

Reprezentanţii Asociaţiei Române de Oncologie „Sfânta Ana“ din Târgu Jiu au declarat că acţiunea va fi reluată şi în lunile următoare, pentru a sădi în inimile bolnavilor o sămânţă de speranţă.
„Este foarte important ca persoanele care se află în grea suferinţă să beneficieze de medici de specialitate. Lupta cu boala implică o mobilizare generală la orice nivel şi este foarte important să ai acces la specialişti de înaltă calificare. Unii nu au bani să ajungă la aceşti medici, alţii nu se mai pot deplasa la o clinică de specialitate pentru a beneficia de anumite consultaţii, recomandări de specialitate sau pentru a afla mai multe despre posibilităţile de tratament pentru boala de care suferă. Îi vom aduce pe medici la Târgu Jiu cât de des vom putea, mai ales că există o deschidere în acest sens“, a declarat Bogdana Costoiu, reprezentant al Asociaţiei Române de Oncologie „Sfânta Ana“ din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS