21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate25 de accidente de muncă în trei luni

25 de accidente de muncă în trei luni

În primele trei luni ale acestui an, în județul Gorj au avut loc 25 accidente de muncă. Din păcate, în această perioadă patru persoane și-au pierdut viața în accidente de muncă și trei au rămas invalide.
„În primele trei luni ale anului 2012, s-au înregistrat 25 accidente cu incapacitate temporară de muncă, patru accidente de muncă mortale, de asemenea, trei persoane au rămas invalide. Ca principale cauze de producere a accidentelor au fost neutilizarea echipamentului individual de protecție a muncii, neefectuarea în timp util a unor operații indispensabile securității muncii și căderea de la înălțime. În urma cercetării accidentelor de muncă și a controalelor efectuate la angajatori, inspectorii de muncă au aplicat 671 de sancţiuni contravenţionale, din care 37 în valoare de peste 150.000 de lei“, a precizat inspectorul-şef al ITM, George Romanescu.
Tot în perioada mai sus menționată, inspectorii ITM Gorj au depistat și sancționat 27 de angajatori care utilizau munca la negru, având 41 de persoane fără forme legale de angajare. Au fost aplicate, în total, sancțiuni în valoare de 450.000 de lei celor 27 de angajatori. Potrivit lui George Romanescu, șeful ITM Gorj, angajatorii prestau activitate în exploatarea lemnului, construcții, comerț, spălătorii și vulcanizări auto, zootehnie. „Au fost vizate în această perioadă și stânele, pentru că acolo am tot găsit persoane care munceau la negru. Noi avem treabă cu stăpânii animalelor, ei sunt angajatorii, nu amendăm ciobanii. Am găsit cam 20 de ciobani fără acte și i-am sancționat pe patroni cu 200.000 de lei în total“, a spus șeful ITM Gorj.
Mihaela Floroiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS