Acasă Actualitate Scurte ştirti

Scurte ştirti

200 de elevi participă la cursuri de inovaţie
200 de elevi de la 11 licee craiovene vor participa pe 4 şi 6 aprilie la cursuri privind creativitatea şi inovaţia, susţinute de profesori universitari din Craiova şi Bucureşti. Acţiunea face parte dintr-un proiect social al companiei Adrem Invest, cu activităţi în ingineria industrială, intitulat „Şcoala de inovaţie“. Proiectul, desfăşurat împreună cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, urmăreşte să atragă tinerii spre inovaţiile din domeniul tehnic. În total, 600 de elevi din Craiova, Târgu Mureş şi Suceava vor fi angrenaţi în acest proiect.
Bogdan Groşereanu

Licitaţia pentru pasajul Tudor Vladimirescu, în linie dreaptă
Licitaţia privind cea mai mare lucrare de infrastructură din municipiul Râmnicu Vâlcea, Pasajul Tudor Vladimirescu, se va adjudeca în perioada 2-8 aprilie, conform www.valcea-news.ro. Aceasta este etapa finală, urmând ca  Primăria Râmnicu Vâlcea să poată demara lucrările pentru construirea pasajului începând cu luna mai a acestui an. Pasajul va uşura circulaţia rutieră spre direcțiile: Bucureşti, Piteşti, Valea Oltului, Sibiu, dar în acelaşi timp se va fluidiza circulaţia în interiorul municipiului, între cartierele Goranu, Ostroveni şi Centrul Civic.
Click News

Centru pentru persoanele cu autism, deschis la Caracal
Persoanele din judeţul Olt care suferă de tulburări de spectru autist beneficiază, începând din această lună, de un centru de consiliere şi asistenţă, deschis la Caracal. Potrivit gazetanoua.ro, centrul este unul dintre cele 40 inaugurate la începutul lunii în 35 de judeţe şi în Bucureşti, şi funcţionează în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, cu personal din cadrul instituţiei, instruit pentru a se ocupa de persoanele cu autism. În prezent, de acest proiect implementat de Fundaţia „Romanian Angel Appeal“, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, beneficiază şase copii din localităţile Caracal şi Corabia, care vin de trei ori pe săptămână la centru. Procedurile sunt gratuite şi se vor aplica timp de o jumătate de an, urmând ca apoi să fie înscrişi în program alţi copii. Potrivit statisticii DGASPC Olt, la nivelul judeţului există 151 de copii diagnosticaţi cu autism, cei mai mulţi dintre aceştia trăind în familie.
Click News

Jandarmii l-au omagiat pe Brâncuşi
Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu“ Gorj a organizat şi desfăşurat simpozionul „Genialitatea Brâncuşiană – Vector Imagologic de Ţară“, la care au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor publice, oameni de cultură, reprezentanţi ai Centrului Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor şi purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române. Simpozionul a fost organizat în colaborare cu Centrul Cultural al Ministerului Administraţiei şi Internelor, la sediul Jandarmeriei Gorjene, şi se înscrie în seria de evenimente promovate şi susţinute cu prilejul activităţilor şi manifestărilor premergătoare Zilei Jandarmeriei Române – 162 de ani de la atestarea documentară a Jandarmeriei Române.
Eugen Măruţă

Exit mobile version