10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMieii se taie pe Brestei

Mieii se taie pe Brestei

Piaţa dintre blocuri se va transforma în abator pentru sacrificarea mieilor

Mieii de Paşte nu vor mai fi sacrificaţi în acest an în Piaţa Chiriac din Craiova. Spaţiul în care funcţiona până anul trecut punctul de sacrificare a mieilor a fost închiriat. Drept urmare, conducerea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a fost nevoită să găsească alt loc pentru vânzarea şi sacrificarea mieilor. Şi l-a găsit: e vorba despre moderna (şi cam goala) piaţă de pe strada Brestei.

„Sacrificarea mieilor se va face în condiţii europene“

„Condiţiile vor fi chiar mai bune decât anul trecut. Există un imens spaţiu de parcare, există toalete, vestiare şi duşuri pentru comercianţi, dar şi, separat, toalete pentru clienţi. Sacrificarea mieilor se va face în condiţii europene, cu asomator, iar tranşarea animalelor va fi făcută de măcelari calificaţi, în condiţii de igienă maximă“, a declarat Gabriel Şerban, directorul general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.
Deocamdată, parcarea la care se referea directorul Şerban este aproape goală, la fel şi piaţa. În spaţiile unde, peste trei săptămâni, vor fi expuşi spre vânzare mieii destinaţi craiovenilor amatori de o friptură tradiţională la masa de Paşte se făcea curăţenie.
„Comercializarea animalelor se va derula sub copertina pieţei, restul spaţiului fiind parcarea pentru clienţi. Vom avea grijă să facem programul pieţei de aşa natură încât să nu deranjăm nici locatarii din blocurile învecinate. Oamenii vor veni, îşi vor alege mielul de la comercianţi, se vor duce cu el la măcelarii de alături, aceştia îl vor asoma, apoi îl  jupoaie şi-l tranşează, totul într-o încăpere închisă, dotată cu geamuri, astfel încât clientul să îl poată urmări pe măcelar“, explică Gabriel Şerban.  Tarifele percepute de firma subordonată primăriei care se ocupă de gestionarea pieţelor Craiovei vor fi aceleaşi din 2010 şi 2011. Comercializarea mieilor va fi permisă în Craiova doar în acest spaţiu de pe strada Brestei şi, probabil, numai cu o săptămână înainte de Paşte.
Adrian Dinu
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS