10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn poliţist a scăpat de puşcărie

Un poliţist a scăpat de puşcărie

Curtea de Apel Craiova a admis apelul formulat de şeful Postului de Poliţie Gighera, trimis în judecată pentru luare de mită, favorizarea infractorului şi fals intelectual

Agentul-şef Florian Stănescu, pe atunci şeful Postului de Poliţie Gighera, a fost arestat preventiv pe 20 mai 2010, fiind acuzat de procurori că a luat mită 400 de euro pentru a schimba în acte autorul unui accident de circulaţie.
Anchetatorii au stabilit că, pe 3 aprilie 2010, Alexandru Niţă, un tânăr din comuna doljeană Gighera, a ieşit la plimbare cu maşina tatălui său, deşi nu avea permis de conducere. În satul Zăval, din cauza lipsei de experienţă, tânărul a pierdut controlul direcţiei şi a lovit un biciclist, după care maşina s-a izbit de un stâlp de pe marginea drumului şi s-a răsturnat.
„Pentru a evita ca fiul său să fie cercetat penal, tatăl a apelat la un prieten şi la agentul de poliţie, convenind ca, în actele de cercetare la faţa locului, poliţistul să consemneze că, în momentul producerii accidentului, autoturismul era condus de fiul amicului său, care poseda permis de conducere. Potrivit procurorilor şi ofiţerilor Anticorupţie, şeful de post din Gighera „a pretins şi primit suma de 400 de euro“ de la familia Niţă, bani în schimbul cărora a întocmit în fals mai multe documente pe care le-a ataşat dosarului penal al cauzei, astfel încât să reiasă că un alt tânăr a fost autorul accidentului.
Câteva luni mai târziu, agentul-şef Stănescu a fost trimis în judecată, iar pe 25 martie 2011 Tribunalul Dolj l-a condamnat la doi ani de închisoare pentru faptele comise – luare de mită, favorizarea infractorului şi fals intelectual.
Poliţistul a făcut apel, care s-a judecat până vineri, 16 martie, la Curtea de Apel Craiova. Instanţa a admis apelul lui Stănescu şi a dispus suspendarea executării pedepsei date anul trecut de judecătorii de la Tribunalul Dolj. Stănescu şi procurorii mai pot face recurs împotriva deciziei luate de Curtea de Apel Craiova, care va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS