10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePopescu, mai tare decât Solomon

Popescu, mai tare decât Solomon

Primarul Craiovei îl acuză pe un director din subordine că, trecând peste ordinele sale, a propus consiliului local, în numele executivului, şi a obţinut prelungirea unui contract de închiriere pentru o cocioabă din Brazda lui Novac

Cei care trec pe strada Brazda lui Novac nu pot să nu observe, lângă blocul 36B, o cocioabă ruginită care adăposteşte un magazin de haine.
Aparţinând Întreprinderii Familiare (IF) Popescu Marin, nimeni de prin zonă nu prea mai ştie de când e acolo baraca-magazin. Cert este că a apărut subit, fără îndeplinirea formelor legale de concesionare a domeniului public şi fără ca vreun arhitect să-şi dea girul pentru o asemenea construcţie. Iar autorităţile de la Primăria Craiova se tot codesc, din motive neclare, s-o demoleze, ori măcar să impună construirea unui edificiu arătos, care să permită o activitate comercială cât de cât salubră.

„Construcţia aia e o ruşine care trebuia demolată demult“

Primăria Craiova a fost în repetate rânduri înştiinţată despre construcţia ilegală de lângă blocul 36B. Chiar şi primarul Antonie Solomon cunoaşte „ca pe calul breaz“ acea baracă. „Construcţia aia e o ruşine care trebuia demolată demult. Am avut mai multe sesizări, inclusiv la audienţe, despre respectivul chioşc şi am decis că nu trebuie să-i mai prelungim contractul. Chioşcul ăla trebuie demolat, nu are ce căuta acolo“, spune Solomon.
Şi totuşi, chioşcul n-a fost demolat, deşi îi expirase contractul de închiriere pe terenul pe care îl ocupa. Dimpotrivă, în şedinţa Consiliului Local Craiova din 26 ianuarie, consilierii au votat în unanimitate pentru prelungirea cu încă doi ani a contractelor de închiriere semnate cu mai multe firme din Craiova, inclusiv cu IF Popescu Marin. Propunerea de prelungire fusese făcută de executivul local, prin… primarul Antonie Solomon! Cum? Simplu: edilul semnase „ca primarul“ un „raport privind prelungirea duratei contractelor de închiriere încheiate între Consiliul Local Craiova şi diverse societăţi comerciale pentru terenurile pe care sunt amplasate construcţii provizorii – chioşcuri“ întocmit de Gheorghe Popescu, şeful Serviciului de Contracte şi Autorizări din Primăria Craiova.
„De vină pentru că mizeria aia a rămas încă acolo este doar Gheorghe Popescu, şeful de la Contracte. I-am spus să nu mai prelungească contractul pentru ruşinea aia, dar el a băgat-o pe lista de pe ordinea de zi, iar consiliul local a votat prelungirea până în 2014. Să vedem acum ce mai putem face să reziliem contractul şi să scăpăm de acea construcţie“, spune Solomon. La rândul lor, consilierii locali spun că au votat prelungirea contractului având încredere în propunerea edilului. „Ar fi cazul să mai terminăm odată cu chioşcariada asta şi tocmai de aceea Consiliul Local Craiova a decis prelungirea contractelor nu cu cinci ani, ci doar cu doi ani, urmând ca după această perioadă să fie organizată licitaţie pentru locaţiile respective. Noi, atunci când votăm o hotărâre, avem încredere în propunerea executivului, pentru că nu putem să cunoaştem toate chioşcurile din oraş. De aceea, îi recomandăm domnului primar să nu mai arunce vina pe angajaţii primăriei şi să fie mai responsabil în privinţa propunerilor către consiliul local“, a declarat consilierul local Marian Vasile, preşedintele Comisiei de Urbanism din cadrul legislativului craiovean.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS