15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMormânt profanat pentru un telefon şi un pachet de ţigări

Mormânt profanat pentru un telefon şi un pachet de ţigări

Persoane neidentificate încă de poliţiştii doljeni au deschis, în noaptea de duminică spre luni, sicriul unei femei îngropate duminică în cimitirul din comuna doljeană Goicea şi au furat din el un pachet de ţigări, o brichetă şi un telefon mobil.
Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au precizat că, ieri-dimineaţă, în jurul orei 7.30, Lucian Stoica, preotul bisericii din Goicea, a sesizat faptul că un mormânt din cimitirul localităţii a fost profanat.
Ieri-dimineaţă, când mama Constantinei Vintilă, de 45 de ani, care fusese îngropată duminică în cimitirul din Goicea, a venit să aprindă o lumânare, a găsit cavoul şi sicriul deschise. Femeia a anunţat preotul din comună, care la rândul său a sunat la poliţie.
După primele cercetări, oamenii legii au stabilit că persoana sau persoanele care au deschis sicriul femeii au pus mâna pe un pachet de ţigări Kent, o brichetă şi un telefon mobil Samsung, bunuri cu care fusese îngropată decedata. De bijuteriile din argint cu care fusese înmormântată Constantina Vintilă nu s-au atins însă.
Primarul comunei Goicea, Dumitru Marcu, a precizat pentru GdS că nu îşi poate închipui că există persoane care fac aşa ceva. „Eu am 68 de ani şi de când sunt nu am auzit de aşa ceva în comuna noastră. Ştiu că au deschis cavoul unei femei care a fost înmormântată duminică şi că se fac cercetări“, a declarat Dumitru Marcu. Poliţiştii doljeni, care nu reuşiseră să îi găsească pe profanatori până aseară, au mai precizat că în acest caz se fac cercetări pentru comiterea infracţiunii de profanare de morminte.
Codul Penal prevede că profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unui monument, a unei urne funerare ori a unui cadavru se pedepseşte cu închisoarea de la trei luni la trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS