17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlguţa, fii bărbată!

Olguţa, fii bărbată!

În prezenţa liderului PSD, Victor Ponta, şi a patru dintre preşedinţii de consilii judeţene din Oltenia, Lia Olguţa Vasilescu a fost desemnată ieri oficial candidat al USL la Primăria Craiova

Prezenţa lui Victor Ponta la Craiova a avut un dublu scop. Să pună capăt disputelor pe marginea candidaţilor la primării, consilii locale şi judeţene între PSD şi PNL şi să oficializeze ceea ce se ştia de mult, dar avea nevoie de confirmare publică din partea şefului cel mare, şi anume candidatura Liei Olguţa Vasilescu la fotoliul de primar al Craiovei. Ponta a pus accent pe importanţa Olteniei în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare şi l-a lăudat pe preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, despre care a spus că este între primii trei candidaţi din ţară ca intenţie de vot la funcţia de şef al consiliului judeţean. „Oltenia a fost şi probabil va rămâne şi în viitor o regiune esenţială pentru PSD. Gândim un viitor de dezvoltare pentru Oltenia. În 2014 ne dorim să formăm regiunea administrativ-teritorială Oltenia cu păstrarea celor cinci judeţe, dar o regiune cu mai multe atribuţii, care să se dezvolte. Trebuie să reuşim să aducem ceea ce nu s-a mai adus de foarte mulţi ani, locuri de muncă şi o recunoaştere a contribuţiei Olteniei la Produsul Intern Brut şi la dezvoltarea culturală“, a spus Ponta.

Atacul lui Ponta la Solomon

Preşedintele PSD Dolj a dorit să dea greutate candidaturii Olguţei Vasilescu şi semnalul pentru organizaţia judeţeană a partidului că trebuie să o susţină după ce în ultimele luni au existat discuţii legate de un posibil non-combat al membrilor de partid în campania electorală. „Lia Olguţa Vasilescu este un candidat care are sprijinul USL şi putem nu doar să câştigăm, ci să facem şi o schimbare pe care o doresc şi de care au nevoie craiovenii. Olguţa va avea din partea noastră sarcina de a aduce în Craiova o normalitate care a lipsit în ultima perioadă. Nu mai e nevoie de scandaluri de corupţie, de certuri continue, de afaceri şi folosirea banului public în interese personale sau de partid, trebuie să aducă un lucru care lipseşte şi azi Craiovei, o echipă care să conducă. Uitaţi-vă ce se întâmplă, cu un primar care, dincolo de problemele sale judiciare, de imagine, de scandalurile cu propriul partid, este un primar singur, fără consilieri, incapabil să lucreze într-o echipă pentru binele Craiovei, nu pentru binele său. Sunt convins că Olguţa nu trebuie doar să câştige primăria, ci să propună o schimbare fundamentală. Şi mai trebuie să propună o schimbare. Să dovedească faptul că în Oltenia poţi să câştigi şi dacă eşti femeie. Ştiu mentalităţile şi toate glumele care se fac în Oltenia pe seama femeilor şi bărbaţilor care candidează la diverse funcţii. Eu cred că Olguţa poate arăta că e mai bărbată decât mulţi bărbaţi şi că, în Oltenia, aceste prejudecăţi sunt de domeniul trecutului. Ceea ce contează pentru locuitorii Craiovei este un primar cinstit în primul rând, nu un primar egoist, care învârte oraşul şi lumea în jurul său ca persoană“, a spus Ponta, atacându-l pe actualul primar Antonie Solomon. Cu această ocazie, Ponta a anunţat că la congresul USL care va avea loc la începutul lunii viitoare toţi candidaţii la parlament vor semna un angajament şi o demisie în alb prin care îşi vor pierde mandatul dacă pleacă din partidul din partea căruia au câştigat. El a precizat că această măsură trebuie să li se aplice nu numai consilierilor locali şi judeţeni, ci şi parlamentarilor pentru a sancţiona traseismul politic.

Olguţa, condamnată să câştige

De voie, de nevoie, şi preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, a vorbit de ataşamentul şi susţinerea filialei judeţene şi municipale faţă de Olguţa Vasilescu. „Ne vom lupta în aşa fel încât doamna Lia Olguţa Vasilescu, candidatul nostru, să câştige. Fac această intervenţie, un mesaj şi apel nu numai  către membrii de partid, dar şi către simpatizanţii noştri că nu avem nici un fel de reţinere, ci, dimpotrivă, avem toată determinarea ca toţi să putem să-i dăm un sprijin cât mai consistent“, a spus el, confirmând în felul acesta tensiunile interne legate de candidatura Olguţei.
Susţinută, cel puţin verbal, din toate părţile, Lia Vasilescu se şi consideră câştigătoare a alegerilor pentru primărie. „Nu vă faceţi griji pentru olteni, că nu sunt misogini, sunt absolut convinsă că sunt mai dezgheţaţi decât toţi ceilalţi din restul ţării şi mai inovatori. În mod sigur ne vom trezi la Craiova cu un primar femeie. Mi s-a şi spus de către membrii USL că sunt condamnată să câştig, pentru că va fi un consiliu local de la USL, deci orice primar iese nu va putea lucra bine dacă nu provine din această structură (…) Astăzi (ieri – n.r.) am decis ca şeful de campanie să fie Valeriu Zgonea. Pe sistemul de organizare şi pe tot ce ţine de mine, Aurică nu mai are nici o şansă să câştige primăria. A doua variantă că pierdem primăria nu există. Eu ştiu care sunt sondajele şi vă garantez că vom câştiga primăria“, a spus Lia Vasilescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS