12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBaschet - Tocală: Natalia Hejkova, noua antrenoare a naţionalei feminine

Baschet – Tocală: Natalia Hejkova, noua antrenoare a naţionalei feminine

Preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală a declarat, vineri, că noua antrenoare a naţionalei de baschet feminin este slovaca Natalia Hejkova, cu care se va semna contractul la finalul lunii în curs. "Sunt bucuroasă să anunţ că am ajuns la o înţelegere cu Natalia Hejkova, antrenoare slovacă, binecunoscută în Europa, câştigătoare a Euroligii ca antrenoare. Anul trecut a condus Ros Casares în Spania şi are o carte de vizită impresionantă. Este important de ştiut că ea crescut-o pe marea jucătoare Diana Taurasi, pe care o sfătuieşte în permanenţă. Ne bucurăm că va lucra cu naţionala ţării noastre. Urmează să semnăm contractul la Istanbul, la finalul lunii, când are loc Turneul Final al Euroligii", a declarat preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală, pentru Mediafax.
Natalia Hejkova a câştigat Euroliga de patru ori în carieră, de două ori cu echipa MBK Ruzomberok (1999 şi 2000) şi tot de două ori cu Spartak Moscova ( 2007 şi 2008).
În lotul echipei ruseşti, care a câştigat Euroliga în 2007, cu Hejkova pe bancă s-a aflat nu doar Diana Taurasi, ci şi Tina Thompson, o altă baschetbalistă americană de valoare, care a evoluat trei sezoane mai târziu î România, la MCM Târgovişte.
Naţionala României va evolua în preliminariile Campionatului European din 2013 în grupa D, meciurile oficiale urmând a începe în 13 iunie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS