21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDar cu drag pentru Oana Neacşu

Dar cu drag pentru Oana Neacşu

Campania umanitară „Dar cu drag de mărţişor“, demarată la începutul lunii februarie pentru ajutorarea elevei de la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova care suferă de leucemie, s-a încheiat aseară cu un spectacol cu scop caritabil

Sala Teatrului Liric „Elena Teodorini“ s-a umplut aseară până la refuz de elevi care au dorit să ofere un sprijin Oanei Neacşu, tânăra de 16 ani diagnosticată cu leucemie acută mieloblastică şi aflată sub tratament la o clinică din Israel. Aceştia au plătit câte zece lei pentru a asista la un spectacol emoţionant de muzică şi dans oferit de elevi de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, Colegiul Naţional „Carol I“ şi Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din Craiova, care a avut drept scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea Oanei. Evenimentul a încheiat campania „Dar cu drag de mărţişor“ începută în luna februarie de Fundaţia „Cuvântul care zideşte“ a Mitropoliei Olteniei, dar acţiunile caritabile destinate sprijinirii elevei de 16 ani vor continua.
„Toţi cei prezenţi aici au venit cu un singur gând: să o ajute pe Oana. A învăţat cu laptopul pe genunchi, printre ședinţele de chimioterapie, şi a reuşit, ajutată şi de colegi, să intre la Colegiul Naţional «Carol I» cu nota 9,97. Dacă ea a avut această voinţă, nici noi nu ne putem da bătuţi şi trebuie să facem totul pentru a o ajuta să câştige lupta cu boala“, au fost cuvintele spuse în deschiderea spectacolului. Cea mai bună prietenă a Oanei, Sabina Tudor, a urcat şi ea pe scenă şi, înainte ca formaţiile să înceapă recitalul, a ţinut să-i transmită Oanei că o aşteaptă cât mai repede acasă. „Pentru ca Oana să facă transplantul am apelat la bunăvoinţa dumneavoastră. Noi o sprijinim, îi dorim tot binele din lume şi o aşteptăm cât mai repede alături de noi“, a spus aceasta. Spectacolul a durat două ore şi l-a avut ca invitat special pe Cristian Sanda, participant la „Vocea României“ şi elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Carol I“.  

Aproape 7.000 de lei din mărţişoare şi icoane

Pentru tratament şi transplant, Oana Neacşu ar avea nevoie de 136.000 de euro, iar pentru a o ajuta s-au mobilizat zeci de liceeni, elevi de gimnaziu şi preşcolari din grădiniţele craiovene. Ei au confecţionat mărţişoare care au fost vândute în scop umanitar în cadrul campaniei „Dar cu drag de mărţişor“, de pe urma acestora strângându-se aproximativ 5.000 de lei. „Campania începuse cu scopul de a se picta saloanele Secţiei de chirurgie infantilă de la Spitalul Judeţean, dar am aflat de cazul Oanei şi am decis să o ajutăm. Nu vom renunţa însă nici la ce ne propuseserăm iniţial. Numai din mărţişoarele făcute de copii s-au strâns vreo 5.000 de lei. Cu banii de pe icoanele şi vasele de lut oferite tot în scop caritabil ne apropiem de 6-7.000 de lei, iar din vânzarea biletelor sperăm să ajungem la 10.000 de lei“, a precizat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundaţiei „Cuvântul care zideşte“. În holul Teatrului Liric „Elena Teodorini“ a existat o expoziţie cu vânzare, unde au fost expuse icoane şi vase de lut făcute de elevi, dar şi broşe lucrate în cadrul Şcolii de Arte şi Meserii de către persoanele private de libertate de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri din Craiova. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS