10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaszlo Tokes a demisionat din UDMR

Laszlo Tokes a demisionat din UDMR

Laszlo Tokes anunţă, printr-un comunicat de presă, că demisionează din UDMR din cauza poziţiei "permisive" a Uniunii faţă de Roşia Montană, a eforturilor unor deputaţi UDMR pentru "a zădărnici activitatea ANI" şi acuză "interese obscure de partid", informează NewsIn.
Tokes aminteşte că este fondator al UDMR, "președintele de onoare al acesteia din 1990 până în 2003, momentul desființării funcței, în prezent membru al organizației din Timiș".
El precizează că decizia sa este determinată de faptul că, în calitate de inițiator al deciziei Parlamentului European de a interzice mineritul pe bază de cianuri nu poate accepta "poziția permisivă a partidului minoritar din coaliția de  guvernare  cu privire la investiția de la Roșia Montană, investiție pe care o chiar sprijină". 
"România a aderat în 2007 la Uniunea Europeană, însă nici acum nu a fost acceptată în Spațiul Schengen – printre altele, din cauza corupției atotcuprinzătoare. Este o situație inacceptabilă nu doar pentru mine, ci și pentru întreaga noastră comunitate maghiară din Transilvania, rușinată de comportamentul unor deputați  UDMR, care depun toate eforturile pentru a zădărnicii activitatea Agenției Naționale de Integritate (ANI) de verificarea averilor demnitarilor sau pe cea a procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA)", mai argumentează el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS