17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnastase: Indemnizaţiile de şedinţă ale parlamentarilor opoziţiei vor fi tăiate

Anastase: Indemnizaţiile de şedinţă ale parlamentarilor opoziţiei vor fi tăiate

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat astăzi că indemnizaţiile de şedinţă ale parlamentarilor opoziţiei care nu au participat la aceste reuniuni vor fi tăiate, decizia fiind luată ieri în Biroul Permanent al Camerei.
După cum informează Mediafax, Anastase a precizat că indemnizaţiile parlamentarilor opoziţiei vor fi tăiate chiar dacă aceştia au semnat condica de prezenţă, dar nu au participat la şedinţa de plen în care s-a votat.
Anastase a precizat că indemnizaţiile parlamentarilor opoziţiei vor fi tăiate chiar dacă aceştia au semnat condica de prezenţă, dar nu au participat la şedinţa de plen în care s-a votat.
"Am decis, ieri, în Biroul Permanent, care diurnă să le fie tăiată pe toate zilele. (…) În măsura în care nu au semnat şi nu au participat la vot, atunci li se taie această indemnizaţie. Dacă au semnat, dar nu au participat la vot – asta se probează prin participarea la vot. Se taie şi în acest caz, categoric", a spus Anastase.
Cei 213 parlamentari ai opoziţiei care au intrat în protest parlamentar vor putea beneficia de toate drepturile băneşti chiar dacă nu participă la şedinţele Legislativului, indemnizaţia brută fiind de 6033 lei, la care se adaugă suma forfetară pentru birourile din teritoriu, de peste 9000 de lei.
Dacă parlamentarii opoziţiei semnează şi lista de prezenţă la plen, vor putea beneficia şi de diurna de şedinţă, care este de 2% din indemnizaţie pentru cei care nu au domiciliul în Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS