3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

Evenimentele săptămânii care tocmai a început prevestesc primăvara.
Dacă nu afară, măcar în suflete. Şi în calendar.

Astăzi avem un spectacol de zile mari. Radu Beligan revine la Craiova, într-una dintre cele mai longevive piese ale Teatrului Naţional Bucureşti, „Egoistul“ de Jean Anouilh. De când a avut premiera, în 2004, ea se joacă mereu cu casa închisă. Dacă nu l-aţi văzut niciodată pe Radu Beligan ridicând teatrul la rang de artă magică, ei bine, acum e momentul. Piesa începe la ora 19.00, în sala mare a Naţionalului craiovean. Preţul biletului este, ce-i drept, cam piperat: 100 de lei. Dar după această piesă veţi putea spune „l-am văzut pe Radu Beligan jucând!“.

Târguri…

Pe 29 februarie începe un eveniment mult aşteptat de toţi devoratorii de carte din oraş. A unsprezecea ediţie a Târgului Gaudeamus a pregătit 278 de metri pătraţi cu 60 de participanţi reuniţi în 32 de standuri, până pe 4 martie. Fiţi, aşadar, în foaierul Teatrului Naţional, miercuri, la ora 12.00. Ediţia aceasta are şi o noutate: expoziţia de fotografie „Istoria imaginară a cărţii şi scrisului“, de Jean Marc Godes.
Tot pe 29 avem un alt fel de târg. Târg de obiecte lucrate de mână sau handmade, aşa cum sunt ele cunoscute pe plan internaţional. Aşadar, în holul Filarmonicii „Oltenia“ se vor strânge 14 artişti şi artizani din oraş, sub un singur nume: „Made in Craiova“. Dacă vreţi o alternativă la deja mult prea folositele mărţişoare, aceasta e ocazia, până pe 1 martie. Pe artişti îi găsiţi acolo între orele 10.00  – 19.00, iar intrarea e liberă. Aruncaţi o privire!

…şi muzică pentru toate gusturile

Fiindcă femeile merită un cadou frumos oricând, dar, mai ales, la începutul lui martie, Irish Way Pub continuă seria concertelor folk începute săptămâna trecută. De data asta, pe 2 martie, la ora 21.30, barul îl va avea ca invitat pe Mircea Vintilă, cunoscut pentru activitatea lui în Cenaclul Flacăra, dar şi în formaţia Pasărea Colibri. Biletul costă 20 de lei şi rezervările se fac la numărul de telefon 0762.143.528. Dacă-ţi convine şi-ţi mai şi place muzica bună, ce altceva ai putea face într-o seară de vineri?
Îţi spunem noi ce. Dacă îţi place folkul, dar nu atât de mult, şi preferi hip-hopul, poţi merge în barul Craiova Veche, tot vineri seară. Adresa este str. Petre Carp, nr. 27. Acolo, de la ora 22.00, va avea loc un concert al lui Raku, pe care îl poţi asculta în schimbul a 15 lei.
E iarăşi o săptămână plină. Bucuraţi-vă de ea şi de soarele care se chinuie să mai iasă pe străzile Craiovei. Zile frumoase!

Program prezentat cu sprijinul craiova.ro (www.craiova.ro/evenimente).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS