11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞansă de angajare pentru şomeri

Şansă de angajare pentru şomeri

Aproximativ 40 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă s-au întâlnit vineri, la Craiova, cu câţiva angajatori din Dolj în cadrul evenimentului „Dialogul Muncii“. Evenimentul, organizat de Centrul pentru Reintegrarea Şomerilor, se desfăşoară în cadrul proiectului „Munca pe primul loc“, cofinanţat prin POS DRU, şi reprezintă o nouă formă de mediere între angajatori și persoanele care își caută un loc de muncă. „Este un eveniment pe care noi îl organizăm în ultima zi de vineri a fiecărei luni, prin care încercăm să ajutăm oamenii care sunt în căutarea unui loc de muncă, beneficiari ai Centrului nostru, să obţină un job. Este o întâlnire de tip deschis în care potenţialii angajaţi se află faţă în faţă cu cerinţele angajatorilor şi pot să vadă cum decurge un interviu. Participanţii chiar pun întrebări şi vor să ştie mai multe lucruri despre ce condiţii oferă companiile respective, ce locuri de muncă au şi care sunt criteriile de angajare şi de lucru“, a declarat Cristina Toma, manager resurse umane la Asociaţia Şanse Egale pentru Fiecare, asociaţie care derulează proiectul „Munca pe primul loc“.

„Dacă nu te angajează nimeni de la început, nu poţi să capeţi experienţă“

Persoanele aflate în căutarea unui job care au participat la evenimentul din Craiova fac parte din toate categoriile – de la tineri fără experienţă până la persoane trecute de 45 de ani, cu experienţă, dar care nu-şi mai găsesc de lucru în domeniile în care au activat până acum. „Am terminat Facultatea de Electrotehnică în 2006, specializarea Inginerie aerospaţială. Pentru că în Craiova nu se poate găsi nimic de lucru în domeniul ăsta, m-am gândit să mă reprofilez. Am urmat un curs de masaj şi după aceea un curs de secretariat. Totuşi, în tot acest timp mi-a fost foarte greu să-mi găsesc de lucru. Majoritatea angajatorilor cer experinţă şi, dacă nu te angajează nimeni de la început, nu poţi să capeţi experienţă aşa din senin“, a declarat Alina Dima, de 29 de ani, din Craiova, care a explicat că, dacă la o Bursă obişnuită a locurilor de muncă participă câte un reprezentant care nu oferă foarte multe detalii despre joburile oferite, la „Dialogul Muncii“ poate să afle suficiente detalii despre viitorul loc de muncă.

„Dialogul Muncii“, organizat şi în alte oraşe

Vineri, evenimente similare celui din Craiova au mai fost organizate la Râmnicu Vâlcea, Drobeta Turnu Severin şi Strehaia. Societățile participante la eveniment au căutat angajați specializaţi în meserii precum: confecționer textile, muncitor în legumicultură, ospătar, bucătar, tâmplar universal, agent vânzări, gestionar, casier, consilier vânzări, cosmeticiană, coafeză, manichiuristă, frizer(iță), muncitori în construcții, muncitori necalificați.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS