Acasă Actualitate Craiova: Patru minori care spargeau un chiosc de ziare au fost prinsi...

Craiova: Patru minori care spargeau un chiosc de ziare au fost prinsi dupa ce politistii au tras focuri de arma

Poliţiştii craioveni au fost nevoiti sa traga doua focuri de arma noaptea trecuta pentru a prinde patru tineri care incercau sa sparga un chiosc de ziare din staţia de autobuz situată pe B-dul Decebal.
In jurul orei 00:15, politistii au fost sesizaţi la 112 că mai mulţi tineri forţează uşa de acces a chioşcului respectiv iar doua echipaje de siguranţă publică formate din poliţişti ai Secţiei 3 şi jandarmi din cadrul G.J.Mb Craiova s-au deplasat la fata locului.
La vederea acestora tinerii au încercat să fuga printre blocurile din zonă,  iar întrucât aceştia nu s-au suspus somaţiilor un agent de poliţie a folosit armamentul din dotare, trăgând în plan vertical două focuri de armă.
Cei în cauză au fost imobilizaţi, încătuşaţi şi conduşi la sediul Secţiei 3 Poliţie Craiova unde au fost identificaţi ca fiind: P.P., de 17 ani, C.F, de 16 ani, P.C. de 15 ani şi M.V., de 15 ani, toţi din municipiul Craiova.
Din primele cercetări  s-a stabilit faptul că tinerii folosindu-se de un levier şi o rangă au forţat şi deschis uşa de acces a chioşcului de ziare de unde intenţionau să sustragă ţigări, cartele telefonice şi bani.
În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale şi sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.
Prin extinderea cercetărilor de către poliţiştii Secţiei 2 s-a mai stabilit şi faptul că aceştia, în noaptea de 16/.17.02.2012, au pătruns prin efracţie într-un magazin de unde au sustras bunuri în valoare totală de aproximativ 3.000 lei, constând în ţigări şi cartele telefonice.
În baza probatoriului administrat de poliţişti s-a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă faţă de P.P şi C.F, urmând ca astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru infracţiunea de furt calificat.

Exit mobile version