16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAderarea Serbiei la UE, susţinută de SUA

Aderarea Serbiei la UE, susţinută de SUA

Statele Unite ale Americii au felicitat astăzi Serbia pentru că a încheiat cu Kosovo un acord care prevede participarea Pristinei la reuniuni regionale în Balcani şi şi-au exprimat sprijinul faţă de viitoarea integrare a sârbilor în Uniunea Europeană (UE), informează www.agerpres.ro citând AFP. Negociatorii au convenit astăzi să permită Pristinei să participe la conferinţe privind Balcanii, fără ca Belgradul să recunoască independenţa Kosovo. 
Secretarul de stat american Hillary Clinton a felicitat Kosovo şi Serbia pentru că au făcut ''un pas important'' şi a salutat UE, care "a ajutat cele două ţări să-şi asigure un viitor la degajat". "Sperăm, de asemenea, că aceste acorduri vor deschide porţile unei candidaturi a Serbiei la Uniunea Europeană. Progresele Serbiei către integrarea europeană reprezintă un lucru bun pentru Serbia, pentru Kosovo şi pentru viitorul regiunii'', a declarat Hillary Clinton într-un comunicat.
 
AFP notează că porţile UE s-ar putea întredeschide pentru Serbia începând de săptămâna viitoare, deoarece liderii europeni vor examina, la summitul lor din 1-2 martie, posibilitatea de a acorda Serbiei statutul de ţară candidată la UE. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS