17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustria sprijină aderarea României la Spaţiul Schengen

Austria sprijină aderarea României la Spaţiul Schengen

Secretarul de stat austriac pentru afaceri europene, Wolfgang Waldner, a reiterat sprijinul constant al autorităţilor de la Viena pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi a respins orice condiţionalitate cu alte dosare europene, precum MCV, informează NewsIn. În acest context, secretarul de stat austriac a felicitat România pentru progresele înregistrate în raportul interimar recent al Comisiei Europene privind MCV.
În cadrul unei întâlniri oficiale, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe (MAE) Bogdan Aurescu şi Wolfgang Waldner au abordat o serie de aspecte de ordin economic şi financiar, în special în ceea ce priveşte menţinerea la un nivel ridicat a volumului schimburilor comerciale şi a investiţiilor austriece în România. Potrivit unui comunicat al MAE, discuţiile au confirmat evoluţia pozitivă a importantei relaţii de parteneriat economic dintre cele două state. Totodată, Bogdan Aurescu şi-a exprimat speranţa că recomandările adoptate la sfârşitul anului trecut de Banca Naţională a Austriei privind limitarea creditării în Europa Centrală şi de Est nu vor fi aplicate de o manieră care să genereze externalităţi negative la nivelul sectorului bancar şi al economiei româneşti.
Ambii oficiali au salutat calitatea foarte bună a dialogului bilateral pe tema energiei şi au evidenţiat necesitatea impulsionării proiectului Nabucco, ca opţiune strategică pentru asigurarea securităţii energetice europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS