6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoar 65 de gropi în Craiova?

Doar 65 de gropi în Craiova?

Primarul Solomon spună că numărul gropilor nu e îngrijorător, dar i se par şi lui cam puţine

Încălzirea vremii şi topirea gheţii de pe carosabil a dat posibilitatea angajaţilor Primăriei Craiova să facă o inventariere a gropilor de pe străzile oraşului, în vederea includerii acestor artere în programul de reparaţii străzi. Rezultatul acestei inventarieri l-a surprins şi pe primarul Solomon.
„Inginerii de la Direcţia de Servicii Publice au făcut o inventariere a gropilor din carosabil, de pe bulevardele şi străzile principale. Pot să vă spun că numărul gropilor din Craiova, de pe străzile pe care nu s-au pus covoare asfaltice în ultimii cinci ani, nu e aşa de alarmant. Dacă situaţia e exactă, sunt 65 de gropi. Şi eu zic că-s cam puţine, aşa că probabil o să-i pun să le numere din nou“, a declarat ieri Antonie Solomon, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Primăria Craiovei.

„Poate le-au numărat doar pe cele care se văd pe geamul biroului“

Neîncrederea edilului cu privire la numărul destul de redus de gropi are în vedere faptul că printre cele 33 de artere inventariate se numără şi străzi intens circulate, precum: 1848, Constantin Brâncoveanu, Pelendava, Ionescu-Siseşti, Câmpia Islaz, Amaradia, Brâncuşi, General Magheru, Spania, Calea Bucureşti, Arieş, Toamnei, Tineretului, Oltenia, Păltiniş.
Craiovenii nu cred nici ei că o asemenea inventariere arată realitatea. „Doar 65 de gropi în Craiova? Mi se par extrem de puţine. Prin zona Frigorifer, pe unde au asfaltat chiar anul trecut, e dezastru. Sunt adevărate cratere, nu gropi“, susţine Cornelia Deget.
„Cred că 65 sunt doar gropile de pe strada Tineretului, pentru că îţi rupi maşina pe acolo“, crede Gheorghe Andrei.
„Dacă în accepţiunea angajaţilor primăriei groapă înseamnă cu diametrul de peste un metru, atunci e posibil să fie numai 65. Sau poate le-au numărat doar pe cele care se văd pe geamul biroului. Altfel, s-ar putea să fie mult mai multe“, spune Iulian Cârstea.
Edilul Craiovei a anunţat că s-a trecut deja la astuparea gropilor. „Ca să nu mai avem cratere în carosabil, am luat deja primele măsuri. Începând de azi (ieri – n.r.), aceste gropi vor fi umplute cu piatră cubică, pentru ca şoferii să nu-şi rupă maşinile în ele“, a menţionat Solomon, făcând totodată precizarea că se recurge la această metodă pentru că „nu se poate turna asfalt acum, când ba ninge, ba plouă“.

Încep lucrările in Craioviţa Nouă

Solomon a anunţat că, deşi zăpada nu s-a topit, în câteva zile e posibil să înceapă lucrările la alt mare proiect cu fonduri europene. Este vorba despre reabilitarea a şase străzi importante din municipiu – Amaradia, Olteniei, Tineretului, Pelendava, Brestei (tronsonul dintre Râului şi Pelendava) şi Toamnei – ce va fi realizată de firma Delta ACM ‘93 Bucureşti.
„O să îndepărtăm zăpada de pe trotuare şi carosabil şi o să începem bulevardele Oltenia şi Tineretului. Sunt aproape trei kilometri de reabilitat, asta înseamnă câteva luni. Vreau ca aceste lucrări să înceapă acum, fiindcă temperaturile sunt suficient de ridicate“, a spus edilul Craiovei.
Primarul Antonie Solomon a amintit în conferinţa de presă de ieri că s-au reluat lucrările atât la pasajul suprateran, cât şi la Centrul Multifuncţional din Romaneşti, dar le-a transmis craiovenilor că nu trebuie să-şi facă iluzii, pentru că „întârzierea de la pasaj nu poate fi recuperată nici măcar cu o secundă“, aşa că lucrările nu se vor termina nicidecum în luna mai, aşa cum se specifică în contract.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS